2020. április 5. vasárnap
[Répcevidék]

Kedves csepregi lakosok, ti mit gondoltok?

Afrid
Kedves csepregi lakosok, ti mit gondoltok?
Elmentem boltba, főleg a hetven fölötti beteg nagyszüleimnek vásároltam, amikor felháborodva láttam, hogy amíg a vajak előtt álltam három 65 év fölötti hölgy lépett be a boltba.

Mindháromhoz udvariasan odamentem megkérdeztem, hogy egyedül él-e, meg tudja máshogy oldani a bevásárlást. Mondták, hogy igen, de ők megoldják. Én ilyen fiatalon ne szóljak már nekik. Miután közöltem, hogy orvostanhallgató vagyok és az Ön egészségért aggódom, utána egy annyival elintézték, hogy b***zameg az összes orvos.
Nos, kedves drága korosodó csepregi polgárok. Önök a legveszélyeztetettebbek ebben a helyzetben. Miért nem tudják megérteni? Önök miatt nem járnak a gyerekek iskolába, Önök miatt mennek tönkre a helyi vállalkozások! Az unokáik nem viccből nem mennek át Önökhöz, hanem mert féltik Önöket. Értem én, hogy jó idő meg, hogy üres a Promenád és végre nincs annyi zajos gyerek... de vajon miért? Még mi otthonról küzdünk és reménykedünk, hogy nem adjuk tovább a fertőzést Önöknek addig maguk vastagon sz*rnak az egész helyzetre. Elmondanák, hogy miért?
Tisztelem, hogy Önök sok mindent megéltek és sok mindent láttak, de ez most egy teljesen más helyzet, ilyet még senki sem tapasztalt. Nem fogják bombázni a városunkat és nem fog a szemünk előtt egy tucat ember meghalni ez a kór sokkal alattomosabb. Csendben jut be a szervezetünkben és ott okoz komoly betegségeket, főleg az Önök legyengült immunrendszerében.
Kérem Önöket, hogy maradjanak otthon. A saját és mások egészsége érdekében! Nem nehéz!
Menjenek ki az udvarra, rendezzék a kertet, süssenek süteményt, kérje gyermekét, unokáját, ha gyógyszertárba vagy ha boltba kell menni. Egyedül van? Nincsenek hozzátartozók? Az önkormányzat és magánemberek is dolgoznak ezen, hogy segítsenek Önöknek melegétellel vagy bevásárlással. Ne szégyenkezenek emiatt, segíteni akarunk, mert most kell összefognunk. Önök miatt mondjuk le a találkozóinkat és maradunk mi is itthon. Az Önök egészsége miatt szakadunk bele minden szempontból, ha mi képesek vagyunk itthon maradni, ha mi képesek vagyunk áldozatot hozni az a minimum, hogy Önök együtt működnek velünk, azaz OTTHON MARADNAK!

Nem utolsó sorban Ti, drága velem egykorú fiatalok! Segítsünk, a szépkorú polgároknak.
Kérlek, olvassátok fel idősödő rokonaitoknak, hogy érezzék a helyzet súlyát. Talán, ha nem a hírekből, hanem hozzátartozóktól hallják el hiszik, hogy most tényleg a legnagyobb segítség az, ha otthon maradnak!

Maradjatok Otthon!
Szép Napot!

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.