2021. március 7. vasárnap
[Répcevidék]

Vadászmise aranymisés áldással

Hováthné Pados Teréz
Vadászmise aranymisés áldással

37. Vadászmise a történelmi zarándokhelyen a Peruska Mária-kápolnánál

A Horvátzsidányi Római Katolikus Plébánia, a környékbeli vadásztársaságok és az Erdészet Zrt. szervezésében 2020. június 7-én Szent Hubertus és Szűz Mária tiszteletére vadászmisét tartottak a történelmi zarándokhelyen, a Horvátzsidány melletti erdei kápolna előtti szabad téren.
A plébános úr erre az alkalomra készíttette el a Szentháromság-szobrot, amelyet kiemelt helyre a kápolnával szembe állítottak fel.
A háromnyelvű misét Dumovits István aranymisés plébániai kormányzó magyarul mondta, dr. Anton Kolic nyugalmazott plébános pedig németül és horvátul celebrálta. A szép alkalmat a Peruska Mária Kórus, a kőszegfalviak énekkara és vadászkürtök hangja tette különösen ünnepélyessé.
A plébános úr szentbeszédében visszatekintett az elmúlt 37 év vadászmiséinek történetére. Majd köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közreműködtek a megvalósításukban.
A szentmise végén Horvátzsidány polgármestere, a Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a vadásztársaságok vezetői és az egyházközségek nevében is köszöntötték az idén 80. születésnapját is ünneplő Dumovits István aranymisés plébános urat, méltatták áldozatos szolgálatát. Majtényi László átadta neki Vas Megye Közgyűlésének Emlékérmét az 50 éves lelkipásztori évfordulója alkalmából.
Ezután a plébános úr aranymisés áldást adott a hívekre, majd a gépjárművekre.
A hagyományokhoz híven az elhunyt vadászok és erdészek emlékhelye előtt rendezett koszorúzás zárta a megható ünnepséget.
Lelkiekben gazdagodva tértünk haza, kezünkben egy-egy aranymisés emlékszentképpel.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.