2021. február 25. csütörtök
[Répcevidék]

Ökumenikus közösségépítő délután Szakonyban

Boros Rudolfné
November 3-án vasárnap a Szakonyi Evangélikus Gyülekezet missziós ökumenikus közösségépítő délutánra hívta a Nemeskéri Evangélikus Egyházközség tagjait és a szakonyi katolikus testvéreket.

A vendéglátók nevében Hajas Dezső felügyelő köszöntötte a megjelenteket. Bakay Péter lelkész vezetésével közös énektanulással vette kezdetét a változatos program.
Hogy a gyülekezetek jobban megismerjék egymást, közösségükről és templomuk történetéről hallhattak előadást Horváth Ilona nemeskéri felügyelő és Hajas Dezső előadásában. Újabb közös éneklésre került sor, ahol a szakonyiak „indulóját", A királyi gyermek vagyok én című ifjúsági éneket ismerhették meg a jelenlévők. Ezt követően a szakonyi presbiterek néhány mondatban foglalták össze, mit jelent, mit ad számukra a gyülekezet.
Bakay Péter lelkész a szakonyi templom eredeti oltárképéről osztotta meg gondolatait a közösségi tagokkal.
Finta József atya a katolikusok nevében köszönte meg a meghívást, s közös imára kérte fel a jelenlévőket.
Majd szeretetvendégséggel folytatódott az este. Többek között Boros Evelin felajánlásával, Boros Endre és Farkas Gyula vezetésével finom ételek kerültek az asztalokra. Természetesen az asszonyok által készített sütemények sem maradhattak ki a vendéglátásból.
A délután elérte célját, hiszen a gazdag programok, a kötetlen beszélgetések a közösség megélését segítették.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.