2021. március 9. kedd
[Répcevidék]

Kis gyülekezet nagy álma valósulhatott meg

Balázs Anikó
Kis gyülekezet nagy álma valósulhatott meg
2019. június 30-án, vasárnap rendhagyó istentisztelet keretében adtak hálát Meszlen evangélikus temploma, oltára, orgonája és gyülekezeti háza felújításáért, illetve az ifjúsági tábor 25. jubileumát is ünnepelhettük.

Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke és Rostáné Piri Magda, a vasi egyházmegye esperese mellett Kalincsák Balázs és felesége, Kalincsák Balázsné Varga Katalin helyi lelkészek hirdették Isten igéjét. Felszentelték a felújított templomépületet, a rendbehozott gyülekezeti házat és a finn testvérgyülekezettől ajándékba kapott orgonát, majd áldást kértek a restaurált oltárra is.
Tima Sándor meszleni felügyelő beszámolt az elvégzett munkákról. Sor került a templom tetőszerkezetének és tornyának javítására, illetve külső-belső festésre, a gyülekezeti ház tetőcseréjére, szigetelésére és energetikai korszerűsítésére, illetve a melléképület helyreállítására is. Elmondta, hogy részben európai uniós forrásból, részben a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Vasi Egyházmegye támogatásával, részben pedig önerőből sikerült ezt az álmot megvalósítani. Az oltár restaurálásához egyházunk Gyűjteményi Tanácsa is hozzájárult kétmillió forinttal. Az orgona a finnországi Hirvensalmi gyülekezetének adományaként került a meszleni templomba.
Majd Rostáné Piri Magda és Szarka István esperesek, Jukka-Pekka Sepperi, a finn testvérgyülekezet lelkésze, Sztrókay Attila, a társult egyházközség felügyelője, valamint Joób Olivér és Keveházi László nyugalmazott lelkészek fejezték ki örömüket és mondták el jókívánságaikat.
A hálaadó ünnepség táborzárással, majd az udvaron felállított sátor alatt tartott szeretetvendégséggel ért véget.
A 25. meszleni tábor, mint minden évben, felekezettől függetlenül várta a táborozni vágyó gyermekeket. A hét minden napjára különböző programokkal készültek a szervezők. A délelőtti időszak mindig reggeli ébresztővel, tornával és áhítattal telt; a délutáni órákban kreatív foglalkozásokkal, balatoni hajókirándulással, Sárvári fürdőzéssel és Pintér Béla-koncerttel varázsolták színesebbé a napokat. Szombati nap szeretettel várták vissza a régi táborozókat, akik az idő múlásával már felnőtté váltak. Mindenki szeretettel gondolt vissza a régi időkre, emlékekre. A helyi lelkészek fiának, ifjabb Kalincsák Balázsnak támadt egy ötlete, miszerint a gyülekezeti ház falára festettek fel egy életfát, ahová minden régi és új táborozó rátehette kézlenyomatát. A gyülekezetnek tényleg nagy álma valósult meg, amire nagyon büszkék lehetünk!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Kis gyülekezet nagy álma valósulhatott meg
Kis gyülekezet nagy álma valósulhatott meg
Kis gyülekezet nagy álma valósulhatott meg
Kis gyülekezet nagy álma valósulhatott meg
Kis gyülekezet nagy álma valósulhatott meg
Kis gyülekezet nagy álma valósulhatott meg