2023. március 22. szerda

Elsőáldozás Tömördön

Kissné
Elsőáldozás Tömördön

„Én vagyok az élő kenyér, amely a mennyből szállt alá. Ha valaki ebből a kenyérből eszik, örökké él. A kenyér pedig, amelyet majd én adok, az én testem a világ életéért." /Jn 6,51/

1910-ben X. Piusz pápa lehetővé tette a gyermekek korai elsőáldozását azon gyermekek számára, akik különbséget tudnak tenni a jó és a rossz között, ismerik és szeretik Jézus Krisztust, s vágynak a vele való személyes találkozásra a szentáldozásban a kenyér és a bor színe alatt.

2020. szeptember 27-én vasárnap, délelőtt 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisén volt az elsőáldozás a tömördi templomban.
Két kislány vette magához első alkalommal az Oltáriszentséget: Mátyás Bettina és Sándor Borbála. Egyházközségünk tagjai, a család, a barátok, az ismerősök körében ünnepelhetett mindenki a pandémia szabályait betartva.

A plébániaudvarról indulva vonultak be a templomba. Oltárhoz érkezésük után Buús Boglárka köszöntötte a kis menyasszonyokat, az ünnepelteket. Majd Bettina és Borbála mondott köszönetet Vas Csaba plébános úrnak és a hitoktatóknak a szentség kiszolgáltatásáért, s a szülöknek is kifejezték hálájukat azért, hogy idáig eljuthattak.

Valóra vált egy álom: a szentmisén életükben először szentáldozáshoz járultak. Három éven át készültek, hogy egyre jobban megismerjék Jézust. Az elsőáldozás előtti napokban az első szentgyónásukban megtisztították lelküket, hogy olyan fehér lehessen, mint a ruhájuk, amiben bevonultak a templomba. Imádságos lélekkel, várakozással telve léptek Csaba atya elé, és áhítattal az arcukon vették magukhoz a szentostyában jelenlévő Úr Jézust.
A Jóisten kísérje útjukat egész életükben!

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.