2023. december 7. csütörtök
[Répcevidék]

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

SB
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért
Október a Rózsafüzér hónapja, és ennek kiemelkedő eseménye, hogy október 18-án, helyi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért.

A kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult: miközben 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük lévő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt ez a kezdeményezés. Kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, hogy „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni". Ferenc pápa döntése szerint 2019 októbere a világmisszió rendkívüli hónapja. A Szentatya kérésére az idei „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" elnevezésű, világméretű imakezdeményezésnek a misszió lesz a témája, és a gyermekekkel főként a misszionáriusokért és új missziós hivatásokért imádkoznak. Az a cél, hogy a gyermekek imája legyen különös módon is az egyház missziós megújulásának a lelke.
Az elmúlt esztendőkben hazánkban is számos helyen csatlakoztak az eseményhez. Idén már a sopronhorpácsi és egyházasfalui hittanosok is bekapcsolódtak, melyet Kovács Pál atya és Farkas Zoltánné Mária néni vezetett. Zsirán 90 gyermek Sulics Istvánné Heni vezetésével imádkozta a rózsafüzért. Külön köszönet az iskolák vezetőinek, pedagógusainak, hogy a tanítást is felfüggesztették erre az időre.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.