2022. július 1. péntek
[Répcevidék]

Az egyház felnőtt tagjaivá váltak

Németh Lajosné
Az egyház felnőtt tagjaivá váltak
Nagy megtiszteltetés érte Nagygeresd község római katolikus egyházközösségét.

A 13. századi alapokon nyugvó ősi templomunk falai között hét gyermek részesült a bérmálás szentségében. A bérmálkozás ideje az elmúlt években a nyolcadik osztályos kor elérése volt, helyszíne pedig valamelyik központi plébániatemplom. Az ünnepi szentmisét a mindenkori püspök celebrálta, és az esemény pünkösd ünnepéhez kapcsolódott. Az idei évben úgy döntött a katolikus püspöki kar, hogy a vírushelyzet miatt tavasszal elmaradt ünnep, ősszel bepótolható, és nem lesz központosított.
Jó kezdeményezésnek bizonyult, hogy a fiatalok a helyi egyházközségek templomaiban bérmálkozzanak.
A Szent István királyunk tiszteletére felszentelt templomunk így nemcsak a keresztelőt, elsőáldozást, házasságkötést, hanem a bérmálást is befogadó hellyé válhatott. A fiatalok hetenként egy alkalommal előkészítőre jártak, hogy kellően felkészüljenek életük egyik fontos eseményére. A szülők feldíszítették a templomot a jeles alkalomra, így fogadva a bérmaszülőket, rokonokat és az egyházközség tagjait.
Megteltek a padsorok, felcsendült az orgonaszó, kezdetét vette az ünnepi szentmise. A bérmálkozók családtagjaik jelenlétében újíthatták meg a keresztszüleik által tett keresztségi ígéretüket, és így váltak nagykorú keresztényekké. A szertartás végén verssel és emléktárggyal köszönték meg a fiatalok Szabó Miklós plébános úrnak a felkészítést és a Szentlélek ajándékát. A kegyelem léleképítő pillanatai kísérjék őket további életükben!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.