2021. február 27. szombat
[Répcevidék]

Ásóval a Biblia nyomában

SHeni
Ásóval a Biblia nyomában címmel kiállítás nyílt a csepregi művelődési házban. A független magánkiállítás régészeti replikákból, híres kéziratos és nyomtatott Bibliák hasonmás kiadásaiból és eredeti régiségekből áll.

Az Adeia Biblia-történeti Gyűjtemény és Bibliatörténeti Társaság hatéves múltra tekint vissza. Céljuk elsősorban az ismeretterjesztés.
Az elmúlt hat évben közel 40 városban mutatkozott be a gyűjtemény különböző tematikus kiállításokkal. A magángyűjtemény célja bemutatni a Biblia kialakulását, a fordítások történetét, valamint a történelemre, kultúrára, gondolkodásra gyakorolt hatását. A hasonmás kiadások segítségével egy tárlaton belül tekinthetők meg történelmi Biblia-hírességek és a Biblia történetéhez kapcsolódó régészeti leletek.
A tudomány számos olyan kéziratos és nyomtatott Biblia-kiadást, valamint a bibliai időkből származó régészeti leletet tart számon, amelyek felbecsülhetetlen értékűek. Ezek a könyvek és tárgyak a világ különböző könyvtáraiban, múzeumaiban, kutatóintézeteiben találhatók. A modern technika elérhetővé teszi e Bibliák és tárgyak hasonmásait - pontos, hiteles másolatait - a kutatók, gyűjtők és múzeumok számára.
A kiállításon - a modern technika által elérhetővé tett - pontos, hiteles másolatok, valamint eredeti régiségek láthatók. A gyűjtemény anyaga kutatási céllal elérhető, intézmények számára kiállítások és előadások formájában értékes kulturális programlehetőség.
A kiállítás a csepregi művelődési házban november 15-ig látható.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.