2022. december 5. hétfő
[Répcevidék]

Világító adventi kalendárium Simaságon

Haller Erzsébet
Világító adventi kalendárium Simaságon

Idén településünk is csatlakozott ahhoz a kedves és játékos kezdeményezéshez, amely az adventi időszakot még színesebbé és izgalmasabbá varázsolta.
A helyi kezdeményezést Major Gábor tette magáévá, azáltal, hogy november elején egy felhívást tett közzé a falu közösségi oldalán, hívva, várva a jelentkezőket a közös cselekvésre, az "élő adventi kalendárium" községünkben történő megjelenítésére.
A játék lényege, hogy december 1- től egészen 24- ig, szentestéig minden este egy újabb és újabb, az adott nap számával ellátott és feldíszített ablakban gyúljon ki a fény.
A játékban résztvevők sorsolás útján kapták meg számaikat, melyeket ki-ki saját ízlésének megfelelő dekorációval készített el.
December elsején "nyílt" ki az 1- es számú ablak, fényével jelezve Advent első napját. Majd minden nap feltűnt egy-egy, az adott decemberi napnak megfelelő, fénylő szám. December 24- én pedig már a falu huszonnégy portájának ablakaiban, lépcsőházában, kerítésén ragyogtak öröm és szeretetfényként megvilágított számok.
Sajnos, a vírushelyzet megakadályozta a csoportos gyülekezést, de családonként vagy egy-egy esti séta alkalmával, a falu apraja-nagyja megkereshette az újabb számokat rejtő ablakokat és élvezhette azok fényeit. Különösen a gyermekeknek tetszett az újfajta látványosság, de a felnőttek is örömmel fogadták.
Major Gábor elmondta, hogy felhívásával kicsit összébb próbálta kovácsolni a faluban élőket, hogy így együtt készülhessenek a szeretet ünnepére. Azt is elmondta még, hogy e kezdeményezésével hagyományt kíván teremteni és bízik abban, hogy az elkövetkező években egyre többen és többen jelentkeznek majd, hogy közösen tegyék szebbé Advent időszakát, az ünnepvárást.
Köszönet a szervezőnek és minden résztvevőnek.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.