2023. szeptember 23. szombat
[Répcevidék]

Szívekig értet a versek március idusán – emlékezés Bükön

Haller Erzsébet
Szívekig értet a versek március idusán – emlékezés Bükön
Ó, nagy nap, szép nap, légy örökre áldott, Hozz mindig új fényt, új dalt, új virágot! – ezekkel a sorokkal, Juhász Gyula és Gyulai Pál egy-egy versével emlékeztek a Sok-Szín-Pad Társulat tagjai a március 15-i nemzeti ünnepen.

Bük önkormányzata a templomkertben, az 1848-49-es emlékműnél tartotta városi ünnepségét. Az emlékezést Galambos Ferencné nyitotta meg, majd Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója mondta el ünnepi gondolatait. Az ünnep értékeiről beszélt a szónok: a szabadság csodálatos eszméjéről, az egységről, a közös akaratról, a bátorságról beszélt. A történelmi események rövid áttekintése közben hangsúlyozta a korszak politikusai, írói, költői, valamint a magyar emberek önzetlen összefogását egy nemzet önállóságáért.
- Legyünk büszkék arra, hogy március 15-én van kikre, van mire emlékeznünk - fogalmazott az igazgató. Lelkesítő szavait ünnepi műsor követte: verset mondott Varga Krisztián és Pataki Laura, és szívekig hatoló verses-dalos előadást mutatott be a Smooth Art Trió. A megemlékezés a hősök előtti tisztelgéssel zárult: a büki önkormányzatok, intézmények, civilszervezetek képviselői helyezték el a kegyelet koszorúit az emlékműnél és a honvédsíroknál.

Fotó: Büki László

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.