2023. szeptember 25. hétfő
[Répcevidék]

Karácsonyt váró meglepetések Egyházasfaluban

Major Izabella
Karácsonyt váró meglepetések Egyházasfaluban

A boldog titkokkal teli, fenyőillatú, kedves hónapunk, a december, 2021-ben minden eddiginél örömtelibb napokat varázsolt kis falunk életébe.
Különösen nyugdíjasaink érezhették így,amikor nem a postás, hanem önkormányzatunk képviselői kopogtattak otthonuk ajtaján, csomagot tartva kezükben. A szeretettel átnyújtott, és gondosan összeállított, finom ünnepi csemegékkel tele csomag községünk önkormányzatának ajándéka volt a 65 éven felülieknek, akiknek nem kis örömet szerzett ez a kedves figyelmesség.
De az örömszerzés gondolata kölcsönös volt, hiszen az idősebb korosztály, a Szépkorúak Klubja meglepetést tervezett kis falunk lakosságának, az önkormányzat által december 5-ére szervezett falukarácsonyra. Hosszú-hosszú heteken át óriási lelkesedéssel és igyekezettel készülődtek. A klub férfi tagjai új adventi gyertyatartót, szarvasok húzta szánt, hóembert ácsoltak-faragtak, az asszonyok pedig az adventi díszítéseket készítették elő. A mintegy 16 fős csapat emellett arra is szorított időt, hogy esténként énekkarrá alakulva méltóan készüljön fel egy kedves műsorral az adventi gyertyagyújtásokra és a karácsony köszöntésére, ahová vendégszereplőként a Nyugdíjasok Klubját is meghívták.
Advent második vasárnapján, Szent Miklós ünnepének előestjére, szép számmal érkeztek a meghívott falubeliek a 2021-es falukarácsonyra, amelynek tiszteletére varázslatos színekben és díszben pompázott már a Platán tér, nyugdíjasainknak köszönhetően. A jó ízléssel díszített adventi koszorú és karácsonyfa mellé felállított betlehem is újjávarázsolva hirdette Szent Megváltónk születésének közelgő ünnepét. A második adventi gyertya ünnepélyes meggyújtása után a Szépkorúak Klubja által előadott, karácsony szent ünnepét meghatóan méltató meglepetés műsorban a gyönyörű versek mellett felcsendültek a jól ismert, lélekmelengető karácsonyi dallamok is, a Nyugdíjas Klub tagjaival karöltve.
Kisvártatva az időközben fellobbanó tábortűz fényénél a gyerekek nagy örömére megérkezett szaloncukros puttonyával a Mikulás is.
Önkormányzatunk képviselői pedig szívélyes fogadtatásban részesítették a látogatókat, finom teával és forralt borral kedveskedve, s a nyugdíjasaink által sütött mézes süteményeket kínálva.
Egyházasfalu karácsonyt váró meglepetései „a szeretet fehér szárnyán" érkezve, a jótékony összefogás lélekemelő hatását hirdetve, megerősítették szívünkben az ünnepvárás örömét.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.