2022. október 1. szombat
[Répcevidék]

ZsiraZsira

Tavaszvárás ZsiránTavaszvárás Zsirán

Közélet

Új útonÚj úton

Önkormányzat

Ismét Tök Jó Nap voltIsmét Tök Jó Nap volt

Közélet

Családi nap az óvodábanCsaládi nap az óvodában

Óvoda

Orvosi eszköz 2020Orvosi eszköz 2020

Egészségügy

Szent György havaSzent György hava

Beharangozó

Hintón járó MikulásHintón járó Mikulás

Közélet

Szépkorúak köszöntése Szépkorúak köszöntése

Közélet

Tök Jó Zsirai NapTök Jó Zsirai Nap

Közélet

Megújult a PiétaMegújult a Piéta

Vallás

Tábori élményekTábori élmények

Iskola

Megjelent a Répcevidék Júniusi számaMegjelent a Répcevidék Júniusi száma

Új megjelenés

Ismét nyitva a zsirai határátkelőIsmét nyitva a zsirai határátkelő

Egyéb

Vasárnap 0 órakor Ausztria ismét megnyitja határait Magyarország, Csehország és Szlovákia irányából is, közölte a bécsi belügyminisztérium.

Farsangbúcsúztató programok ZsiránFarsangbúcsúztató programok Zsirán

Közélet

Mostani állás szerint nemcsak a farsangot búcsúztattuk február végén, de beláthatatlan ideig mindenféle programot nélkülöznünk kell.

MAGYARORSZÁG IDEIGLENESEN VISSZAÁLLÍTOTTA A HATÁRELLENŐRZÉST AUSZTRIA ÉS SZLOVÉNIA VISZONYLATÁBAN MAGYARORSZÁG IDEIGLENESEN VISSZAÁLLÍTOTTA A HATÁRELLENŐRZÉST AUSZTRIA ÉS SZLOVÉNIA VISZONYLATÁBAN

Rendőrségi hírek

Az új koronavírus-járvány elleni védekezés részeként 2020. március 12-én 0 órától a rendőrség újra ellenőriz az osztrák és a szlovén határon.

Fontos! Fizikailag lezárják a kis határátkelőket Vas megyében - három nagy határátkelő marad nyitvaFontos! Fizikailag lezárják a kis határátkelőket Vas megyében - három nagy határátkelő marad nyitva

Egyéb

Már csütörtökön éjszaka megkezdődhet a kis határátkelők fizikai lezárása Vas megyében.

Advent ZsiránAdvent Zsirán

Ünnep

2019 adventi időszakában sem pihentek a zsiraiak. Minden héten program várta a falu lakóit és vendégeit.

Márton-napi lámpás felvonulás Sopronhorpácson és EgyházasfalubanMárton-napi lámpás felvonulás Sopronhorpácson és Egyházasfaluban

Közélet

Szent Márton ünnepnapjához, november 11-hez számos népszokás, néphit kapcsolódik Magyarországon. A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.

Tök Jó Napunk voltTök Jó Napunk volt

Közélet

Ha Tök Jó Nap, akkor már szinte biztos, hogy esik az eső is, és ez most sem volt másképp. De a versenyző csapatok kedvét ez cseppet sem szegte. Gyorsan sátrakat állítottak, nagy ernyőket tettek e kondérok fölé, és kezdődhetett is a jó hangulatú főzőverseny.

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzértEgymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Vallás

Október a Rózsafüzér hónapja, és ennek kiemelkedő eseménye, hogy október 18-án, helyi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért.

Hazahívó – elszármazottak találkozója ZsiránHazahívó – elszármazottak találkozója Zsirán

Közélet

Első alkalommal várta haza valamikori lakóit Zsira szeptember 28-án, s egy régi álom teljesült ezzel. A Nemzeti Kulturális Alap pályázatán az igényelt 800 ezer forint helyett csak 300 ezer forintot sikerült elnyerni, de ez már lehetővé tette a szervezés megkezdését.