2020. október 22. csütörtök
[Répcevidék]

SzakonySzakony

 Családi délután Szakonyban Családi délután Szakonyban

Közélet

KöszönetKöszönet

Közélet

Emlékpark SzakonybanEmlékpark Szakonyban

Közélet

Új útburkolat SzakonybanÚj útburkolat Szakonyban

Önkormányzat

Segítség összefogássalSegítség összefogással

Közélet

Trianoni emlékmű SzakonybanTrianoni emlékmű Szakonyban

Közélet

Falufórum SzakonybanFalufórum Szakonyban

Önkormányzat

A 2019-ben lezajlott helyhatósági választás után Szakony élére új vezetőség került. Csenár Mátyás polgármester (a második fordulóban kapott többségi szavazatot) és a képviselő-testület fő feladatának tekinti a településen élők megfelelő tájékoztatását, a helyiek kérésének, építő jellegű kritikájának megismerését. Ennek érdekében 2020. február 9-én falufórumra hívták a szakonyiakat.

Év eleji rendezvények SzakonybanÉv eleji rendezvények Szakonyban

Kultúra

Minden település életében fontos szerepet játszanak az egyesületek, civil közösségek. Szakonyban évtizedek óta csak a tűzoltók működnek folyamatosan, aktívan. Ők versenyeken képviselik Szakonyt.

Megjelent a Répcevidék Áprilisi számaMegjelent a Répcevidék Áprilisi száma

Új megjelenés

Testületi ülést tartottak a Közös Önkormányzati Hivatal polgármesterei és képviselőiTestületi ülést tartottak a Közös Önkormányzati Hivatal polgármesterei és képviselői

Önkormányzat

2020. február 17-én testületi ülést tartott Sopronhorpács Közös Önkormányzati Hivatala a Sopronhorpácsi Művelődési Házban. Gyalóka, Szakony, Répcevis, Und, Zsira és Sopronhorpács községek polgármesterei és képviselői gyűltek össze, és a testületi ülés keretében hallgatták meg a Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjének beszámolóját a 2019. évi működésről, tájékoztatást kaptak a 2020. évi tervekről, lehetőségekről, valamint megtárgyalták és elfogadták a 2020-as költségvetést.

Önkormányzati választás Szakonyban FRISSÍTVEÖnkormányzati választás Szakonyban FRISSÍTVE

Önkormányzat

Az októberi választáson egyenlő eredmény született.

Ökumenikus közösségépítő délután Szakonyban

Vallás

November 3-án vasárnap a Szakonyi Evangélikus Gyülekezet missziós ökumenikus közösségépítő délutánra hívta a Nemeskéri Evangélikus Egyházközség tagjait és a szakonyi katolikus testvéreket.

Ünnepre várva SzakonybanÜnnepre várva Szakonyban

Programajánló

Elszármazottak találkozója SzakonybanElszármazottak találkozója Szakonyban

Közélet

Szeptember 28-án első alkalommal rendezték meg a Szakonyból elszármazottak találkozóját. A település vezetősége és lakói nevében Farkas Gyula polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

 „Vándor Székely” - Néprajzi kiállítás Szakonyban „Vándor Székely” - Néprajzi kiállítás Szakonyban

Kultúra

Bálinth Zoltán erdélyi néprajzi gyűjteményéből válogatást nyújtó „Vándor Székely” című kiállítás megnyitójára szeptember 8-án került sor.

Ifjúsági klub alakult SzakonybanIfjúsági klub alakult Szakonyban

Közélet

Szakony katolikus fiataljainak ötlete vált valóra július 27-én. Hosszú előkészületek után a SZIK-lak (Szakonyi Ifjúsági Klub) megnyitójára invitálták a falubelieket a helyi plébánia udvarára.

Búcsú Szakony díszpolgárától, Vörös Frigyestől (1926-2019)Búcsú Szakony díszpolgárától, Vörös Frigyestől (1926-2019)

Gyászhír

Életének 94. évében ment el mindenki Frici bácsija.

Hídfelújítás SzakonybanHídfelújítás Szakonyban

Önkormányzat

Ünnepélyes keretek között június 27-én adták át a felújított Répce-hidat Szakonyban.

„Túrázó szakosztály„ Szakonyban„Túrázó szakosztály„ Szakonyban

Közélet

Az eddig öt főt számláló lelkes csapat a környéket járva lett figyelmes arra, hogy újból mennyi szemét gyűlt fel az utak mentén.

Az emlékezés koszorúi SzakonybanAz emlékezés koszorúi Szakonyban

Ünnep

Március idusa a tiszteletadás időszaka. Felidézzük a március ifjak lelkesedését, 1848/49-es szabadságharc eseményeit. Megemlékezünk mindazokról, akik elősegítették egy jobb ország építését.

Azt írta az újság...  A Répce-vidék az I. világháború utolsó éveiben Azt írta az újság... A Répce-vidék az I. világháború utolsó éveiben

Közélet

Már háromszor lehulltak a falevelek, de a katonák még mindig nem térhettek haza, s a harcok 1917-ben is folytatódtak. Nem volt család az országban, melyet ne érintett volna a háború.

Tisztelt Olvasó!

Beharangozó

Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy hamarosan elérkezünk az év végi hajtáshoz, melyet minden bizonnyal Önöknél is az év végi megpihenés és a visszatekintés követ.

Szemétgyűjtés SzakonybanSzemétgyűjtés Szakonyban

Közélet

Az idei évben újból volt szemétszedés Szakonyban, illetve a települést körülvevő utak mentén.

Répce-vidék nyíló virága alapítvány felhívása

Kultúra

Klikk a mellékletre

Könyvbemutató SzakonybanKönyvbemutató Szakonyban

Kultúra

Klikk a plakátra!

SZAKONYI HÍREKSZAKONYI HÍREK

Közélet

• A karácsonyi várakozást egy szép és új kezdeményezés tette meghittebbé. Szakonyban is kigyúltak az ádventi ablakok fényei. A külsőségek mellett, az alkalmanként összegyűlt családok Finta József atyával közösen imádkoztak.

Megjelent a Répcevidék decemberi számaMegjelent a Répcevidék decemberi száma

Új megjelenés

Szakonyi hírek

Önkormányzat

- Szakony Község Önkormányzata megkezdte a települések teljes területére vonatkozó településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítését, melynek témájában lakossági fórumot szervezett október 9-én. A fórumon a kézikönyv összeállításához kérték a jelenlévők aktív segítségét.