2021. október 28. csütörtök
[Répcevidék]

SopronhorpácsSopronhorpács

Családi nap az óvodábanCsaládi nap az óvodában

Óvoda

Újabb előrelépés SopronhorpácsonÚjabb előrelépés Sopronhorpácson

Önkormányzat

Nyárnyitó SopronhorpácsonNyárnyitó Sopronhorpácson

Közélet

Járdafelújítás Sopronhorpácson	Járdafelújítás Sopronhorpácson

Önkormányzat

A szakmám az életemA szakmám az életem

Interjú

„Itt a tavasz!”„Itt a tavasz!”

Beharangozó

(Tervezett) Rendezvények, események(Tervezett) Rendezvények, események

Programajánló

Trianoni megemlékezésTrianoni megemlékezés

Közélet

Madárodúk a sopronhorpácsi óvodábanMadárodúk a sopronhorpácsi óvodában

Óvoda

Március közepén kiürült az óvoda, csend költözött az udvarra, az óvodai dolgozók kicsinosították az épület környezetét.

Testületi ülést tartottak a Közös Önkormányzati Hivatal polgármesterei és képviselőiTestületi ülést tartottak a Közös Önkormányzati Hivatal polgármesterei és képviselői

Önkormányzat

2020. február 17-én testületi ülést tartott Sopronhorpács Közös Önkormányzati Hivatala a Sopronhorpácsi Művelődési Házban. Gyalóka, Szakony, Répcevis, Und, Zsira és Sopronhorpács községek polgármesterei és képviselői gyűltek össze, és a testületi ülés keretében hallgatták meg a Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjének beszámolóját a 2019. évi működésről, tájékoztatást kaptak a 2020. évi tervekről, lehetőségekről, valamint megtárgyalták és elfogadták a 2020-as költségvetést.

Kizöldült az óvodaKizöldült az óvoda

Óvoda

A Sopronhorpácsi Napközi Otthonos Óvoda első alkalommal 2009-ben nyerte el a Zöld Óvoda címet. Azóta még kétszer pályáztunk a Zöld Óvoda címre sikeresen, s 2020. január 23-án átvehettük az Örökös Zöld Óvoda címért járó oklevelet, amit visszavonásig viselhetünk.

Mézédes délutánMézédes délután

Kultúra

2019. december 20-án a Mézédes karácsonyi délután keretében ismerkedhettek meg a Horpácsiak Szemerits Eszter mézkirálynővel.

Méltóképpen várták a karácsonyt SopronhorpácsonMéltóképpen várták a karácsonyt Sopronhorpácson

Ünnep

Mint ahogy az eddigi években, 2019-ben is egy szép koncerttel várták a karácsonyt Sopronhorpácson.

Nyugdíjasakat ünnepeltek SopronhorpácsonNyugdíjasakat ünnepeltek Sopronhorpácson

Közélet

Nyugdíjas és rokkantnyugdíjas polgárok számára szervezett találkozót 2019 decemberében Sopronhorpács Község Önkormányzata.

90 éves hölgyet köszöntöttek90 éves hölgyet köszöntöttek

Közélet

Kilencvenedik születésnapja alkalmából üdvözölték Berényi Mária nénit Sopronhorpács község vezetése, Czipetics Györgyné jegyző asszony és Talabér Jenő polgármester. Mária nénit e jeles nap alkalmából a köszöntők ajándékcsomaggal és miniszteri oklevéllel köszöntötték.

Közösen kirándultak SzlovákiábanKözösen kirándultak Szlovákiában

Iskola

A Határtalanul pályázat keretében a sopronhorpácsi, a fertőszéplaki és az egyházasfalui általános iskola hetedik osztályos tanulói a közelmúltban ötnapos kirándulást tettek a szlovákiai Gömörben és a Szepességben.

Márton-napi lámpás felvonulás Sopronhorpácson és EgyházasfalubanMárton-napi lámpás felvonulás Sopronhorpácson és Egyházasfaluban

Közélet

Szent Márton ünnepnapjához, november 11-hez számos népszokás, néphit kapcsolódik Magyarországon. A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.