2021. július 30. péntek
[Répcevidék]

SopronhorpácsSopronhorpács

Járdafelújítás Sopronhorpácson	Járdafelújítás Sopronhorpácson

Önkormányzat

A szakmám az életemA szakmám az életem

Interjú

„Itt a tavasz!”„Itt a tavasz!”

Beharangozó

(Tervezett) Rendezvények, események(Tervezett) Rendezvények, események

Programajánló

Trianoni megemlékezésTrianoni megemlékezés

Közélet

Madárodúk a sopronhorpácsi óvodábanMadárodúk a sopronhorpácsi óvodában

Óvoda

Március közepén kiürült az óvoda, csend költözött az udvarra, az óvodai dolgozók kicsinosították az épület környezetét.

Testületi ülést tartottak a Közös Önkormányzati Hivatal polgármesterei és képviselőiTestületi ülést tartottak a Közös Önkormányzati Hivatal polgármesterei és képviselői

Önkormányzat

2020. február 17-én testületi ülést tartott Sopronhorpács Közös Önkormányzati Hivatala a Sopronhorpácsi Művelődési Házban. Gyalóka, Szakony, Répcevis, Und, Zsira és Sopronhorpács községek polgármesterei és képviselői gyűltek össze, és a testületi ülés keretében hallgatták meg a Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjének beszámolóját a 2019. évi működésről, tájékoztatást kaptak a 2020. évi tervekről, lehetőségekről, valamint megtárgyalták és elfogadták a 2020-as költségvetést.

Kizöldült az óvodaKizöldült az óvoda

Óvoda

A Sopronhorpácsi Napközi Otthonos Óvoda első alkalommal 2009-ben nyerte el a Zöld Óvoda címet. Azóta még kétszer pályáztunk a Zöld Óvoda címre sikeresen, s 2020. január 23-án átvehettük az Örökös Zöld Óvoda címért járó oklevelet, amit visszavonásig viselhetünk.

Mézédes délutánMézédes délután

Kultúra

2019. december 20-án a Mézédes karácsonyi délután keretében ismerkedhettek meg a Horpácsiak Szemerits Eszter mézkirálynővel.

Méltóképpen várták a karácsonyt SopronhorpácsonMéltóképpen várták a karácsonyt Sopronhorpácson

Ünnep

Mint ahogy az eddigi években, 2019-ben is egy szép koncerttel várták a karácsonyt Sopronhorpácson.

Nyugdíjasakat ünnepeltek SopronhorpácsonNyugdíjasakat ünnepeltek Sopronhorpácson

Közélet

Nyugdíjas és rokkantnyugdíjas polgárok számára szervezett találkozót 2019 decemberében Sopronhorpács Község Önkormányzata.

90 éves hölgyet köszöntöttek90 éves hölgyet köszöntöttek

Közélet

Kilencvenedik születésnapja alkalmából üdvözölték Berényi Mária nénit Sopronhorpács község vezetése, Czipetics Györgyné jegyző asszony és Talabér Jenő polgármester. Mária nénit e jeles nap alkalmából a köszöntők ajándékcsomaggal és miniszteri oklevéllel köszöntötték.

Közösen kirándultak SzlovákiábanKözösen kirándultak Szlovákiában

Iskola

A Határtalanul pályázat keretében a sopronhorpácsi, a fertőszéplaki és az egyházasfalui általános iskola hetedik osztályos tanulói a közelmúltban ötnapos kirándulást tettek a szlovákiai Gömörben és a Szepességben.

Márton-napi lámpás felvonulás Sopronhorpácson és EgyházasfalubanMárton-napi lámpás felvonulás Sopronhorpácson és Egyházasfaluban

Közélet

Szent Márton ünnepnapjához, november 11-hez számos népszokás, néphit kapcsolódik Magyarországon. A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.

Sopronhorpácsi ZöldikékSopronhorpácsi Zöldikék

Iskola

2019 októberében 1040-re emelkedett az országban ökoiskolaként működő intézmények száma. A klímavédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóságra nevelés egyre nagyobb szerepet tölt be az egész világban.

Óvodások a horpácsi könyvtárbanÓvodások a horpácsi könyvtárban

Óvoda

November 14-én a Sopronhorpácsi Napközi Otthonos Óvoda nagycsoportosai látogatást tettek a Sedlmayr Kurt Művelődési Házban található Községi Könyvtárba. Az óvodás korú gyermekek közül eddig csak kevesen jártak könyvtárban, és ezzel a programmal egy új világ tárult ki előttük.

Sopronhorpácson járt dr. Veres András győri megyéspüspökSopronhorpácson járt dr. Veres András győri megyéspüspök

Vallás

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (rövidítve NEK, IEC2020) 2020. szeptember 13–20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.

Gyalogolni jó!Gyalogolni jó!

Sport

A Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett Világ Gyalogló (hó)Nap versenykiírását óvodánk, a Sopronhorpácsi Napközi Otthonos Óvoda is szívügyének tekintette.

Sikeres az ősz Sopronhorpács községben…Sikeres az ősz Sopronhorpács községben…

Önkormányzat

Az idei évben Sopronhorpács Község Önkormányzata több pályázatot is benyújtott, melyek közül októberben kettő is nyertesen került ki. Az egyik a Magyar Falu Program által kiírt „Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására” témában került beadásra, mely pályázat keretein belül egy közterület rendező Iseki TXG 237 típusú kompakt traktor megvásárlására kapott 11 millió forint támogatást a község.

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzértEgymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Vallás

Október a Rózsafüzér hónapja, és ennek kiemelkedő eseménye, hogy október 18-án, helyi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért.

Kedvezett az időjárás a Sopronhorpácsi Traktoros NapnakKedvezett az időjárás a Sopronhorpácsi Traktoros Napnak

Közélet

Szeptember 7-én borús időre ébredtek a Sopronhorpácsiak, azonban a kedvezőtlen időjárás nem szegte kedvüket, hiszen nagy esemény volt készülőben aznap.