2020. október 22. csütörtök
[Répcevidék]

SajtoskálSajtoskál

Sajtoskáli falukirándulás

Sajtoskáli falukirándulás

Közélet

Játszi SajtibanJátszi Sajtiban

Közélet

Sajtoskáli falu buli fotókonSajtoskáli falu buli fotókon

Falunap

Közmeghallgatással egybekötött nőnapi köszöntő Sajtoskálon Közmeghallgatással egybekötött nőnapi köszöntő Sajtoskálon

Közélet

Sajtoskál 2020-ban sem szakított azzal a hagyománnyal, hogy a közmeghallgatással egyidejűleg köszönti a község női lakóit. Március 6-án pénteken Haller Imre köszöntőjével vette kezdetét a rendezvény.

Március 15-e SajtoskálonMárcius 15-e Sajtoskálon

Ünnep

2020. március 15-én, vasárnap kettő órakor Sajtoskál község lakossága közösen ünnepelte az 1848-as forradalom és szabadságharc 172. évfordulóját.

Farsangi mulatság Sajtoskálon Farsangi mulatság Sajtoskálon

Közélet

2020-ban is közösen űzte el a telet Sajtoskál község lakossága. Február 22-én megtelt a helyi művelődési ház idősekkel és fiatalokkal. Páran még éltek a hagyományokkal, s volt, aki egyszarvúnak, Elzának, bohócnak vagy boszorkánynak öltözött.

Adventi kézműves foglalkozásAdventi kézműves foglalkozás

Közélet

November 29-én pénteken a község apraja-nagyja összegyűlt a sajtoskáli könyvtárban, hogy közösen készülődjenek a karácsonyra.

Szenteste SajtoskálonSzenteste Sajtoskálon

Ünnep

Az idei évben is közösen ünnepelt Sajtoskál község lakossága a helyi Szent Péter és Pál-templomban.

Adventi gyertyagyújtás SajtoskálonAdventi gyertyagyújtás Sajtoskálon

Ünnep

2019. december 01-én, vasárnap Sajtoskál község lakói közösen ünnepelték advent első vasárnapját. December beköszöntével a legtöbb ház karácsonyi fényekbe és díszekbe borult.

Mikulás járt SajtoskálonMikulás járt Sajtoskálon

Közélet

2019. december 7-én, szombaton megtelt a község művelődési háza gyerekekkel, közösen várták a Mikulást. 17 órakor – még a fehér szakállú érkezése előtt – a jelenlévőket a celldömölki Tücsök Bábcsoport szórakoztató előadása várta. Fényekkel, dalokkal teli műsorukkal szórakoztatták a gyerekeket.

Teljes útzár SajtoskálnálTeljes útzár Sajtoskálnál

Baleset

Elsődleges információk szerint személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2019. december 21-én 10 óra 50 perckor a 84-es számú főút 81-es kilométerszelvényénél,

Megalakult Sajtoskál Község képviselő-testületeMegalakult Sajtoskál Község képviselő-testülete

Önkormányzat

2019. október 29-én, kedden 17 órakor ült össze Sajtoskál képviselő-testülete. A gyűlés hét napirendi pontból állt. Legelsőként a Helyi Választási Bizottság elnöke, Kelemen Frigyesné ismertette az október 13-ai önkormányzati választás eredményét, s gratulált minden megválasztott képviselőnek.

Idén is kirándult Sajtoskál Idén is kirándult Sajtoskál

Közélet

Szeptember 14-én, szombaton Sajtoskál lakosai meglátogatták Székesfehérvárt. A hagyományos falukiránduláson idén 69 fő vett részt. Reggel 7 órakor indult a busz a helyi Művelődési ház elől.

Őszi horgászverseny a sajtoskáli horgásztavonŐszi horgászverseny a sajtoskáli horgásztavon

Sport

2019. szeptember 21-én megrendezésre került a község második horgászversenye. Reggel 7:30-kor kezdődött a rendezvény Haller Imre polgármester úr megnyitójával. Idén 13-an vettek részt az eseményen.

Játszóház Sajtiban

Közélet

2019-ban sem maradhatott el a hagyományos játszóhét a sajtoskáli gyermekek számára. Idén négy napon keresztül játszhattak közösen a falu, valamint a faluból elszármazott szülők gyermekei.

25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásár25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásár

Falunap

Idén is eljött augusztus első vasárnapja, amely ismét Sajtoskálról szólt. Ebben az évben 25. alkalommal került megrendezésre a község falunapja, valamint a 15. Sajtfesztivál és vásár.

„Hívogat az iskola, kapuját kitárja…”„Hívogat az iskola, kapuját kitárja…”

Beharangozó

Áhítat lépked az erdőn, mezőn és nyomában itt-ott peregni kezdenek a levelek. A hajnalok már őszbe öltöztek és az alkonyatokban is már ott bujkál a hanyatlás üzenete.

A falu, ahol a sajt hagyományt teremtett…A falu, ahol a sajt hagyományt teremtett…

Interjú

Sajtoskál történelmében már 1421-ben szó esik a vásárokról. Évi két országos nagyvásárt, valamint minden héten egy heti vásárt tarthattak.

Gyereknap SajtoskálonGyereknap Sajtoskálon

Közélet

A gyereknapot világszerte több országban ünneplik. Magyarországon már a 20. század első évtizedében is rendeztek gyereknapot, viszont csak a húszas években vált rendszeressé. 1931-től pedig, egy egész hetet szenteltek a gyermekek ünneplésének.

Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri megyés püspök a 25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásáronDr. Pápai Lajos nyugalmazott győri megyés püspök a 25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásáron

Programajánló

Idén harmadik alkalommal tiszteli meg jelenlétével Dr. Pápai Lajos nyugalmazott megyés püspök Sajtoskál községét.

Nyugdíjas nap Sajtoskálon Nyugdíjas nap Sajtoskálon

Közélet

Minden év júniusában Sajtoskál község a nyugdíjasokat ünnepli. Idén 2019. június 15-re esett a rendezvény.

Anyák Napja Sajtoskálon Anyák Napja Sajtoskálon

Közélet

„Boldogan mutatom, hogy ő az én Anyám, Szeretet, hála jut eszembe e szó hallatán. Szeretet, melyet egy olyan nő iránt érzek, Ki ott van velem, ha jönnek nehézségek. Hála a sok jó cselekedetért, mit kaptam, A gyengéd törődés több, mint amit adtam." - hangzott el Gorzsás Áron - Anya című verse Tatár Tímeától az Anyák napi Ünnepségen.

Horgászverseny SajtoskálonHorgászverseny Sajtoskálon

Sport

2019. május 1-én tartották az év első horgászversenyét Sajtoskálon. Idén is nagy tömeget vonzott a rendezvény, igaz ebben az évben kevesebben versenyeztek, mint a tavalyi évben.

Húsvétvárás Sajtoskálon Húsvétvárás Sajtoskálon

Közélet

Április 13-án, szombaton megtelt a sajtoskáli könyvtár gyerekekkel, akik a húsvéti nyuszi érkezésére készültek.

Közmeghallgatással egybekötött nőnapi köszöntő SajtoskálonKözmeghallgatással egybekötött nőnapi köszöntő Sajtoskálon

Önkormányzat

Ahogy az már évek óta hagyomány Sajtoskálon, idén is a közmeghallgatással egyidejűleg tartották meg a nőnapi köszöntőt. A rendezvény Haller Imre polgármester köszöntőjével vette kezdetét, mely során köszöntötte a jelenlevőket, a képviselő-testület tagjait, a hivatal és az önkormányzat dolgozóit, valamint Csajbi Lívia aljegyző asszonyt.

Hősökre emlékezett SajtoskálHősökre emlékezett Sajtoskál

Ünnep

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.

„Űzik már a farsangot,  Bor, muzsika, tánc, mulatság” ...„Űzik már a farsangot, Bor, muzsika, tánc, mulatság” ...

Közélet

2019. február 2-án újra megtelt Sajtoskál község művelődési háza a falu apraja nagyjával, hiszen ekkor tartották az idei farsangi mulatságot, mely során a falu lakói közösen elbúcsúztatták a telet.

Adventi kézműves foglalkozás SajtoskálonAdventi kézműves foglalkozás Sajtoskálon

Közélet

December 2-án vasárnap a község apraja-nagyja összegyűlt a sajtoskáli könyvtárban, hogy közösen készülődjenek a karácsonyra.

Sajtoskáliak KarácsonyaSajtoskáliak Karácsonya

Ünnep

„Karácsonyeste van: csend, nyugalom, béke, szeretet költözött az emberszívekbe.” – hangzott el az idézet Horváth Mercédesz előadásában, a sajtoskáli Szent Péter Pál templomban, a hagyományos betlehemes előadás alatt. Ezen idézet hűen ábrázolta a község ünnepi hangulatát.

Mikulás Ünnepség SajtoskálonMikulás Ünnepség Sajtoskálon

Közélet

Idén december 8-án érkezett a Mikulás a sajtoskáli gyerekekhez. Puttonya ebben az évben is tele volt szép nagy csomagokkal. Viszont mielőtt a Mikulás bácsi megérkezett volna a művelődési házba, még egy kis előadással készültek a gyerekeknek.

Adventi gyertyagyújtás SajtoskálonAdventi gyertyagyújtás Sajtoskálon

Ünnep

Advent a karácsonyra való készülődés és várakozás időszaka, melyet a hagyományokhoz híven Sajtoskál község lakói idén is közösen ünnepeltek.

Pályázatot nyert Sajtoskál

Önkormányzat

Sajtoskál község Önkormányzata a tavalyi évben adta be a helyi közutak fejlesztéséhez, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzéséről szóló pályázatot, melyet az idei évben sikeresen meg is nyert.

Ravatalozó átadása SajtoskálonRavatalozó átadása Sajtoskálon

Önkormányzat

2018. november első napján 13 órakor került sor a sajtoskáli ravatalozó átadására. Az épületen a munkálatok már korábban befejeződtek, de Mindenszentek ünnepe volt a legaktuálisabb a létesítmény átadására.

Informatikai oktatás Sajtoskálon Informatikai oktatás Sajtoskálon

Oktatás

Ebben a rohanó világban nem könnyű alkalmazkodni az újabbnál újabb technikai eszközökhöz, programokhoz.