2020. augusztus 15. szombat
[Répcevidék]

SajtoskálSajtoskál

Közmeghallgatással egybekötött nőnapi köszöntő Sajtoskálon

Közmeghallgatással egybekötött nőnapi köszöntő Sajtoskálon

Közélet

Sajtoskál 2020-ban sem szakított azzal a hagyománnyal, hogy a közmeghallgatással egyidejűleg köszönti a község női lakóit. Március 6-án pénteken Haller Imre köszöntőjével vette kezdetét a rendezvény.

Március 15-e SajtoskálonMárcius 15-e Sajtoskálon

Ünnep

2020. március 15-én, vasárnap kettő órakor Sajtoskál község lakossága közösen ünnepelte az 1848-as forradalom és szabadságharc 172. évfordulóját.

Farsangi mulatság Sajtoskálon Farsangi mulatság Sajtoskálon

Közélet

2020-ban is közösen űzte el a telet Sajtoskál község lakossága. Február 22-én megtelt a helyi művelődési ház idősekkel és fiatalokkal. Páran még éltek a hagyományokkal, s volt, aki egyszarvúnak, Elzának, bohócnak vagy boszorkánynak öltözött.

Adventi kézműves foglalkozásAdventi kézműves foglalkozás

Közélet

November 29-én pénteken a község apraja-nagyja összegyűlt a sajtoskáli könyvtárban, hogy közösen készülődjenek a karácsonyra.

Szenteste SajtoskálonSzenteste Sajtoskálon

Ünnep

Az idei évben is közösen ünnepelt Sajtoskál község lakossága a helyi Szent Péter és Pál-templomban.

Adventi gyertyagyújtás SajtoskálonAdventi gyertyagyújtás Sajtoskálon

Ünnep

2019. december 01-én, vasárnap Sajtoskál község lakói közösen ünnepelték advent első vasárnapját. December beköszöntével a legtöbb ház karácsonyi fényekbe és díszekbe borult.

Mikulás járt SajtoskálonMikulás járt Sajtoskálon

Közélet

2019. december 7-én, szombaton megtelt a község művelődési háza gyerekekkel, közösen várták a Mikulást. 17 órakor – még a fehér szakállú érkezése előtt – a jelenlévőket a celldömölki Tücsök Bábcsoport szórakoztató előadása várta. Fényekkel, dalokkal teli műsorukkal szórakoztatták a gyerekeket.

Teljes útzár SajtoskálnálTeljes útzár Sajtoskálnál

Baleset

Elsődleges információk szerint személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2019. december 21-én 10 óra 50 perckor a 84-es számú főút 81-es kilométerszelvényénél,

Megalakult Sajtoskál Község képviselő-testületeMegalakult Sajtoskál Község képviselő-testülete

Önkormányzat

2019. október 29-én, kedden 17 órakor ült össze Sajtoskál képviselő-testülete. A gyűlés hét napirendi pontból állt. Legelsőként a Helyi Választási Bizottság elnöke, Kelemen Frigyesné ismertette az október 13-ai önkormányzati választás eredményét, s gratulált minden megválasztott képviselőnek.

Idén is kirándult Sajtoskál Idén is kirándult Sajtoskál

Közélet

Szeptember 14-én, szombaton Sajtoskál lakosai meglátogatták Székesfehérvárt. A hagyományos falukiránduláson idén 69 fő vett részt. Reggel 7 órakor indult a busz a helyi Művelődési ház elől.

Őszi horgászverseny a sajtoskáli horgásztavonŐszi horgászverseny a sajtoskáli horgásztavon

Sport

2019. szeptember 21-én megrendezésre került a község második horgászversenye. Reggel 7:30-kor kezdődött a rendezvény Haller Imre polgármester úr megnyitójával. Idén 13-an vettek részt az eseményen.

Játszóház Sajtiban

Közélet

2019-ban sem maradhatott el a hagyományos játszóhét a sajtoskáli gyermekek számára. Idén négy napon keresztül játszhattak közösen a falu, valamint a faluból elszármazott szülők gyermekei.

25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásár25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásár

Falunap

Idén is eljött augusztus első vasárnapja, amely ismét Sajtoskálról szólt. Ebben az évben 25. alkalommal került megrendezésre a község falunapja, valamint a 15. Sajtfesztivál és vásár.

„Hívogat az iskola, kapuját kitárja…”„Hívogat az iskola, kapuját kitárja…”

Beharangozó

Áhítat lépked az erdőn, mezőn és nyomában itt-ott peregni kezdenek a levelek. A hajnalok már őszbe öltöztek és az alkonyatokban is már ott bujkál a hanyatlás üzenete.

A falu, ahol a sajt hagyományt teremtett…A falu, ahol a sajt hagyományt teremtett…

Interjú

Sajtoskál történelmében már 1421-ben szó esik a vásárokról. Évi két országos nagyvásárt, valamint minden héten egy heti vásárt tarthattak.

Gyereknap SajtoskálonGyereknap Sajtoskálon

Közélet

A gyereknapot világszerte több országban ünneplik. Magyarországon már a 20. század első évtizedében is rendeztek gyereknapot, viszont csak a húszas években vált rendszeressé. 1931-től pedig, egy egész hetet szenteltek a gyermekek ünneplésének.

Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri megyés püspök a 25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásáronDr. Pápai Lajos nyugalmazott győri megyés püspök a 25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásáron

Programajánló

Idén harmadik alkalommal tiszteli meg jelenlétével Dr. Pápai Lajos nyugalmazott megyés püspök Sajtoskál községét.

Nyugdíjas nap Sajtoskálon Nyugdíjas nap Sajtoskálon

Közélet

Minden év júniusában Sajtoskál község a nyugdíjasokat ünnepli. Idén 2019. június 15-re esett a rendezvény.

Anyák Napja Sajtoskálon Anyák Napja Sajtoskálon

Közélet

„Boldogan mutatom, hogy ő az én Anyám, Szeretet, hála jut eszembe e szó hallatán. Szeretet, melyet egy olyan nő iránt érzek, Ki ott van velem, ha jönnek nehézségek. Hála a sok jó cselekedetért, mit kaptam, A gyengéd törődés több, mint amit adtam." - hangzott el Gorzsás Áron - Anya című verse Tatár Tímeától az Anyák napi Ünnepségen.

Horgászverseny SajtoskálonHorgászverseny Sajtoskálon

Sport

2019. május 1-én tartották az év első horgászversenyét Sajtoskálon. Idén is nagy tömeget vonzott a rendezvény, igaz ebben az évben kevesebben versenyeztek, mint a tavalyi évben.

Húsvétvárás Sajtoskálon Húsvétvárás Sajtoskálon

Közélet

Április 13-án, szombaton megtelt a sajtoskáli könyvtár gyerekekkel, akik a húsvéti nyuszi érkezésére készültek.

Közmeghallgatással egybekötött nőnapi köszöntő SajtoskálonKözmeghallgatással egybekötött nőnapi köszöntő Sajtoskálon

Önkormányzat

Ahogy az már évek óta hagyomány Sajtoskálon, idén is a közmeghallgatással egyidejűleg tartották meg a nőnapi köszöntőt. A rendezvény Haller Imre polgármester köszöntőjével vette kezdetét, mely során köszöntötte a jelenlevőket, a képviselő-testület tagjait, a hivatal és az önkormányzat dolgozóit, valamint Csajbi Lívia aljegyző asszonyt.

Hősökre emlékezett SajtoskálHősökre emlékezett Sajtoskál

Ünnep

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából Sajtoskál község megemlékezett nemzetünk hőseiről.

„Űzik már a farsangot,  Bor, muzsika, tánc, mulatság” ...„Űzik már a farsangot, Bor, muzsika, tánc, mulatság” ...

Közélet

2019. február 2-án újra megtelt Sajtoskál község művelődési háza a falu apraja nagyjával, hiszen ekkor tartották az idei farsangi mulatságot, mely során a falu lakói közösen elbúcsúztatták a telet.

Adventi kézműves foglalkozás SajtoskálonAdventi kézműves foglalkozás Sajtoskálon

Közélet

December 2-án vasárnap a község apraja-nagyja összegyűlt a sajtoskáli könyvtárban, hogy közösen készülődjenek a karácsonyra.

Sajtoskáliak KarácsonyaSajtoskáliak Karácsonya

Ünnep

„Karácsonyeste van: csend, nyugalom, béke, szeretet költözött az emberszívekbe.” – hangzott el az idézet Horváth Mercédesz előadásában, a sajtoskáli Szent Péter Pál templomban, a hagyományos betlehemes előadás alatt. Ezen idézet hűen ábrázolta a község ünnepi hangulatát.

Mikulás Ünnepség SajtoskálonMikulás Ünnepség Sajtoskálon

Közélet

Idén december 8-án érkezett a Mikulás a sajtoskáli gyerekekhez. Puttonya ebben az évben is tele volt szép nagy csomagokkal. Viszont mielőtt a Mikulás bácsi megérkezett volna a művelődési házba, még egy kis előadással készültek a gyerekeknek.

Adventi gyertyagyújtás SajtoskálonAdventi gyertyagyújtás Sajtoskálon

Ünnep

Advent a karácsonyra való készülődés és várakozás időszaka, melyet a hagyományokhoz híven Sajtoskál község lakói idén is közösen ünnepeltek.

Pályázatot nyert Sajtoskál

Önkormányzat

Sajtoskál község Önkormányzata a tavalyi évben adta be a helyi közutak fejlesztéséhez, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzéséről szóló pályázatot, melyet az idei évben sikeresen meg is nyert.

Ravatalozó átadása SajtoskálonRavatalozó átadása Sajtoskálon

Önkormányzat

2018. november első napján 13 órakor került sor a sajtoskáli ravatalozó átadására. Az épületen a munkálatok már korábban befejeződtek, de Mindenszentek ünnepe volt a legaktuálisabb a létesítmény átadására.

Informatikai oktatás Sajtoskálon Informatikai oktatás Sajtoskálon

Oktatás

Ebben a rohanó világban nem könnyű alkalmazkodni az újabbnál újabb technikai eszközökhöz, programokhoz.

Horgászverseny Sajtoskálon Horgászverseny Sajtoskálon

Sport

Szeptember 23-án délután 13 órakor került megrendezésre az idei év második horgászversenye. A versenyt eredetileg 22-én, szombaton tartották volna meg, de a rossz idő végett a szervezők a verseny elnapolása mellett döntöttek.

Sajtoskáli falukirándulásSajtoskáli falukirándulás

Önkormányzat

Szeptember 15-én Sajtoskál elcsendesedett. A falu 73 lakója indult el szombaton hajnalban az idei falukirándulásra.

24. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 14. Sajtfesztivál- és vásár24. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 14. Sajtfesztivál- és vásár

Falunap

Mint már rengetegen tudják, augusztus első vasárnapján Sajtoskál kapja a főszerepet. Idén 24. alkalommal került megrendezésre a Sajtoskáli Falunap, valamint a 14. Sajtfesztivál és vásár.

Játszóház Sajtoskálon

Közélet

2018-ban sem maradhatott el a hagyományos játszóhét a sajtoskáli gyermekek számára.