2020. július 2. csütörtök
[Répcevidék]

CsepregCsepreg

Trianoni megemlékezés CsepregbőlTrianoni megemlékezés Csepregből

Közélet

Tekintse meg képgalériánkat.

Azt írta az újság…Azt írta az újság…

Egyéb

Csepregi gyökerekCsepregi gyökerek

Interjú

Évfordulók 2020.  Évfordulók 2020.

Egyéb

#maradjotthon#maradjotthon

Egyéb

Mint az a Tisztelt Olvasó előtt is bizonyára ismeretes, 2020. március 4. napján – az első magyarországi megbetegedés regisztrálásával – hivatalosan is elérte hazánkat a Covid–19-járvány.

Baleset történt Csepreg külvárosábanBaleset történt Csepreg külvárosában

Baleset

Az érintett helyszínen lassú haladásra kell számítani.

Jókedv, tánc, tombolaJókedv, tánc, tombola

Bál

A Répcevölgye Vadásztársaság 2020. február 15-én tartotta farsangi bálját a népszerű büki Fürdő Étteremben.

Akik tollat fogtakAkik tollat fogtak

Kultúra

Már a nyomdában van, s várhatóan április végén, május elején megjelenik és bemutatásra kerülhet az Akik tollat fogtak: A Répce-vidék költői c. antológia második, javított, bővített kiadása.

Virággal köszöntötték a Csepregi BorhölgyeketVirággal köszöntötték a Csepregi Borhölgyeket

Közélet

A Csepregi Hegyközség borosgazdái március 6-án nőnapi köszöntőre hívták a Csepregi Borhölgyeket. Sokéves hagyomány ez már a városban.

CSEPREGEN IDÉN IS RENDEZTEK MÉCSESGYÚJTÁST AZ ISKOLA NÉVADÓJA SZÜLEINEK SÍRJÁNÁLCSEPREGEN IDÉN IS RENDEZTEK MÉCSESGYÚJTÁST AZ ISKOLA NÉVADÓJA SZÜLEINEK SÍRJÁNÁL

Ünnep

A csepregi iskolában igen tiszteletre méltó módon már régóta minden évben megünneplik a névadó, a helység jeles szülötte születésnapját. Az iskolában sok résztvevővel rendezett megemlékezést immár negyedik alkalommal egy szűkebb körű mécsesgyújtás zárta a helyi temetőben.

A kőszegi rendőrkapitányság keresi.A kőszegi rendőrkapitányság keresi.

Rendőrségi hírek

Megjelent a Répcevidék Áprilisi számaMegjelent a Répcevidék Áprilisi száma

Új megjelenés

A kevesebb néha több: Interjú Lukács Tifanival, a kis létszámú ökölvívó csapat bajnokávalA kevesebb néha több: Interjú Lukács Tifanival, a kis létszámú ökölvívó csapat bajnokával

Interjú

A Kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület büki szakosztálya a 2019-es évben ismét hatalmas sikereket aratott nemcsak országos, hanem nemzetközi viszonylatban is. De hogyan jut el egy kisvárosi edzőcsapatból valaki egészen az európai bajnokságokig? Lukács Tifanitól, a 16 éves sporttehetségtől kaptam válaszokat kérdéseimre.

Kijárási korlátozás lép életbe szombattól MagyarországonKijárási korlátozás lép életbe szombattól Magyarországon

Egyéb

Kijárási korlátozást léptet életbe Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott pénteki interjújában.

Előadás a vadászatrólElőadás a vadászatról

Iskola

Iskolánkban 2020. február 5-én a délelőtti órákban a Diana Vadászhölgy Klub Vas megyei elnöke Mesterházyné Koncz Bernadett tartott 3. és 4. évfolyamosaink számára nagyon színes és érdekes bemutató órákat.

Ingyenes gyermekétkeztetésről született döntés CsepregenIngyenes gyermekétkeztetésről született döntés Csepregen

Önkormányzat

Tájékoztatom Önöket, hogy a mai napon határozatban döntöttem arról, hogy a Csepreg Város Önkormányzata a gyermekétkeztetés keretében valamennyi a Csepregi Óvoda és Bölcsőde Közös Igazgatású Köznevelési Intézményben, valamint a beiskolázási körzetet (Csepreg, Tormásliget, Tömörd, Lócs, Meszlen települések) érintően a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában jogviszonnyal rendelkező gyermek részére igény esetén térítésmentesen biztosítja 2020. április 30. napjáig a napi egyszeri meleg ételt, házhoz szállítva, egyszer használatos eldobható edényzetben.

15. Vadászbál Bükön15. Vadászbál Bükön

Bál

Február 8-án immáron tizenötödik alkalommal rendezték meg a Vas Megyei Vadászbált, melynek a büki Fürdő Étterem adott otthont.

Kedves csepregi lakosok, ti mit gondoltok? Kedves csepregi lakosok, ti mit gondoltok?

Elmentem boltba, főleg a hetven fölötti beteg nagyszüleimnek vásároltam, amikor felháborodva láttam, hogy amíg a vajak előtt álltam három 65 év fölötti hölgy lépett be a boltba.

Szépkorúak köszöntéseSzépkorúak köszöntése

Önkormányzat

Csepreg Város Polgármestere, Horváth Zoltán február 18-án Csepreg két lakosát is 90. életévének betöltése alkalmából köszöntötte.

Kormányablak tájékoztatójaKormányablak tájékoztatója

Egyéb

A kormányablakokban és okmányirodákban is korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklése érdekében a kormányhivatalok. Az intézkedések célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre. Az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető.

Csepregi Polgármesteri közlemény a koronavírussal kapcsolatbanCsepregi Polgármesteri közlemény a koronavírussal kapcsolatban

Önkormányzat

Biztosítjuk Önöket, hogy városunk vezetése is folyamatosan monitorozza a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos fejleményeket.

Fúvósok báloztak CsepregenFúvósok báloztak Csepregen

Bál

Február 22-én tartotta a hagyományos bálját a Csepreg Város Fúvószenekara. Már hagyomány a városban, hogy a báli szezont a fúvósok farsangja zárja. Ez a koncert volt az év első nyilvános szereplésük is egyben, ahol ismerős közönség előtt, picit felszabadultabban zenélhettek.

Felhívás

Egyéb

Új orvosi eszközök pályázatbólÚj orvosi eszközök pályázatból

Önkormányzat

A kormány Magyar Falu Programja révén új orvosi eszközökkel gyarapodott a Répcementi Önkormányzati Társulás.

Rendezvények, események márciusbanRendezvények, események márciusban

Programajánló

Új mesekönyv a láthatáronÚj mesekönyv a láthatáron

Kultúra

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy Szalkayné Sárváry Hajnalka Tündéri pillangók éneke c. mesekönyve hamarosan megjelenik. Bemutatása március végén vagy április elején várható. A mesés-verses kötetet gyönyörű rajzok díszítik. Gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek egyaránt ajánljuk.

Fórum az út- és hídfelújításrólFórum az út- és hídfelújításról

Önkormányzat

Ahogy az már Csepreg lakói előtt régóta ismeretes, a város Rákóczi utcai Répce hídja, illetve a Rákóczi, Petőfi, Kőszegi utcai utak végleg megérettek a felújításra.

Új vezetőséget választott a CS.S.E.Új vezetőséget választott a CS.S.E.

Sport

Február 8-án megtartott közgyűlésen új vezetőséget választott a CSSE tagsága. Ezzel kapcsolatban kérdezzük Pócza Antalt az Egyesület új elnökét!

Hetedik alkalommal rendezték meg a Répce KupátHetedik alkalommal rendezték meg a Répce Kupát

Sport

A színvonalas rendezvényre 32 gyermek nevezett. 7 fordulós, svájci rendszerben zajlott az esemény.