2020. április 3. péntek
[Répcevidék]

CsepregCsepreg

Megjelent a Répcevidék Áprilisi száma

Megjelent a Répcevidék Áprilisi száma

Új megjelenés

A kevesebb néha több: Interjú Lukács Tifanival, a kis létszámú ökölvívó csapat bajnokávalA kevesebb néha több: Interjú Lukács Tifanival, a kis létszámú ökölvívó csapat bajnokával

Interjú

A Kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület büki szakosztálya a 2019-es évben ismét hatalmas sikereket aratott nemcsak országos, hanem nemzetközi viszonylatban is. De hogyan jut el egy kisvárosi edzőcsapatból valaki egészen az európai bajnokságokig? Lukács Tifanitól, a 16 éves sporttehetségtől kaptam válaszokat kérdéseimre.

Kijárási korlátozás lép életbe szombattól MagyarországonKijárási korlátozás lép életbe szombattól Magyarországon

Egyéb

Kijárási korlátozást léptet életbe Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott pénteki interjújában.

Előadás a vadászatrólElőadás a vadászatról

Iskola

Iskolánkban 2020. február 5-én a délelőtti órákban a Diana Vadászhölgy Klub Vas megyei elnöke Mesterházyné Koncz Bernadett tartott 3. és 4. évfolyamosaink számára nagyon színes és érdekes bemutató órákat.

Ingyenes gyermekétkeztetésről született döntés CsepregenIngyenes gyermekétkeztetésről született döntés Csepregen

Önkormányzat

Tájékoztatom Önöket, hogy a mai napon határozatban döntöttem arról, hogy a Csepreg Város Önkormányzata a gyermekétkeztetés keretében valamennyi a Csepregi Óvoda és Bölcsőde Közös Igazgatású Köznevelési Intézményben, valamint a beiskolázási körzetet (Csepreg, Tormásliget, Tömörd, Lócs, Meszlen települések) érintően a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában jogviszonnyal rendelkező gyermek részére igény esetén térítésmentesen biztosítja 2020. április 30. napjáig a napi egyszeri meleg ételt, házhoz szállítva, egyszer használatos eldobható edényzetben.

15. Vadászbál Bükön15. Vadászbál Bükön

Bál

Február 8-án immáron tizenötödik alkalommal rendezték meg a Vas Megyei Vadászbált, melynek a büki Fürdő Étterem adott otthont.

Kedves csepregi lakosok, ti mit gondoltok? Kedves csepregi lakosok, ti mit gondoltok?

Vírus

Elmentem boltba, főleg a hetven fölötti beteg nagyszüleimnek vásároltam, amikor felháborodva láttam, hogy amíg a vajak előtt álltam három 65 év fölötti hölgy lépett be a boltba.

Szépkorúak köszöntéseSzépkorúak köszöntése

Önkormányzat

Csepreg Város Polgármestere, Horváth Zoltán február 18-án Csepreg két lakosát is 90. életévének betöltése alkalmából köszöntötte.

Kormányablak tájékoztatójaKormányablak tájékoztatója

Egyéb

A kormányablakokban és okmányirodákban is korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklése érdekében a kormányhivatalok. Az intézkedések célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre. Az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető.

Csepregi Polgármesteri közlemény a koronavírussal kapcsolatbanCsepregi Polgármesteri közlemény a koronavírussal kapcsolatban

Önkormányzat

Biztosítjuk Önöket, hogy városunk vezetése is folyamatosan monitorozza a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos fejleményeket.

Fúvósok báloztak CsepregenFúvósok báloztak Csepregen

Bál

Február 22-én tartotta a hagyományos bálját a Csepreg Város Fúvószenekara. Már hagyomány a városban, hogy a báli szezont a fúvósok farsangja zárja. Ez a koncert volt az év első nyilvános szereplésük is egyben, ahol ismerős közönség előtt, picit felszabadultabban zenélhettek.

Felhívás

Egyéb

Új orvosi eszközök pályázatbólÚj orvosi eszközök pályázatból

Önkormányzat

A kormány Magyar Falu Programja révén új orvosi eszközökkel gyarapodott a Répcementi Önkormányzati Társulás.

Rendezvények, események márciusbanRendezvények, események márciusban

Programajánló

Új mesekönyv a láthatáronÚj mesekönyv a láthatáron

Kultúra

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy Szalkayné Sárváry Hajnalka Tündéri pillangók éneke c. mesekönyve hamarosan megjelenik. Bemutatása március végén vagy április elején várható. A mesés-verses kötetet gyönyörű rajzok díszítik. Gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek egyaránt ajánljuk.

Fórum az út- és hídfelújításrólFórum az út- és hídfelújításról

Önkormányzat

Ahogy az már Csepreg lakói előtt régóta ismeretes, a város Rákóczi utcai Répce hídja, illetve a Rákóczi, Petőfi, Kőszegi utcai utak végleg megérettek a felújításra.

Új vezetőséget választott a CS.S.E.Új vezetőséget választott a CS.S.E.

Sport

Február 8-án megtartott közgyűlésen új vezetőséget választott a CSSE tagsága. Ezzel kapcsolatban kérdezzük Pócza Antalt az Egyesület új elnökét!

Hetedik alkalommal rendezték meg a Répce KupátHetedik alkalommal rendezték meg a Répce Kupát

Sport

A színvonalas rendezvényre 32 gyermek nevezett. 7 fordulós, svájci rendszerben zajlott az esemény.

Vízkereszti bormustra Csepregen Szövényi Áron borásszal

Közélet

Vízkeresztet január 6-án ünnepli a katolikus egyház. A húsvét és a pünkösd mellett Vízkereszt a keresztény egyház legfontosabb ünnepe.

1 %1 %

Egyéb

KEZÉBEN AGYAGBÓL FORMÁLÓDOTT A LÁTHATÓ VILÁGKEZÉBEN AGYAGBÓL FORMÁLÓDOTT A LÁTHATÓ VILÁG

Közélet

Először 1995-ben, a várossá válás pezsdítő, mozgalmas időszakában találkoztam vele. Most a nekem küldött leveleit olvasgatom, hogy személyiségét hűen tudjam visszaidézni. Forgatom 1995-ből a Csepregi Lapozgató első számát. A 35. oldalon nyitom ki, ahol őt mint csepregi gyökerekkel rendelkező hazatérőt és mint keramikusművészt bemutattam:

Rendezvények, események februárbanRendezvények, események februárban

Programajánló

Egy Csepregi Borbarát Hölgy emlékéreEgy Csepregi Borbarát Hölgy emlékére

Gyászhír

A közel nyolcvanéves Harasztovics Istvánné Marika néni elhunytával elvesztettük a Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesületének egyik tagját, régi kedves társunkat. A helyi temetőben 2019. december 13-án helyezték örök nyugalomra.

ELHUNYT A BÜKNÉL ROSSZULLÉT MIATT SZÁNTÓFÖLDRE HAJTÓ AUTÓVEZETŐELHUNYT A BÜKNÉL ROSSZULLÉT MIATT SZÁNTÓFÖLDRE HAJTÓ AUTÓVEZETŐ

Baleset

A férfi a város határában, egy Opel volánja mögött lett rosszul kedden este és a jármű 350 métert haladt, miután letért az útról. Egy szemtanúnak köszönhetően gyorsan érkezett hozzá a segítség.

Forralt boros túrával búcsúztatták az Óévet CsepregenForralt boros túrával búcsúztatták az Óévet Csepregen

Közélet

Bor, friss levegő, mozgás, kikapcsolódás, baráti beszélgetések, vidámság

Kigyulladt egy busz AcsádonKigyulladt egy busz Acsádon

Tűzeset

A tűzoltóknak sikerült megfékeznie a lángokat. Kigyulladt egy autóbusz Acsádon, a Béke utcában - közölte a Vas megyei katasztrófavédelem.

Jubiláns házaspárok köszöntése CsepregenJubiláns házaspárok köszöntése Csepregen

Vallás

2019. december 29-én Szent Család vasárnapján ünnepi szentmise keretében köszöntötte egyházközségünk a 65, 60, 55, 50, 40 és 25 éves házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat.

Nekem Vas megye az első!Nekem Vas megye az első!

Politika

2010-es országgyűlési képviselővé választásom óta minden tőlem telhetőt megtettem Vas megyéért a Parlamentben. Felszólalásokkal, költségvetési módosító javaslatokkal, írásbeli kérdésekkel, egyeztetésekkel képviseltem a Vas megyeiek érdekeit, aminek több esetben eredménye is lett. A Jobbik alelnökeként is lelkiismeretesen és aktívan dolgoztam közösségünkért.