2020. május 28. csütörtök
[Répcevidék]

BükBük

Évfordulók 2020.

Évfordulók 2020.

Egyéb

Újra fogad vendégeket a Bükfürdő Thermal & Spa®Újra fogad vendégeket a Bükfürdő Thermal & Spa®

Gazdaság

A pünkösdi hosszúhétvégétől, május 29-től újra látogatható Magyarország második legnagyobb fürdőkomplexuma, a Bükfürdő Thermal & Spa®.

Jókedv, tánc, tombolaJókedv, tánc, tombola

Bál

A Répcevölgye Vadásztársaság 2020. február 15-én tartotta farsangi bálját a népszerű büki Fürdő Étteremben.

A kevesebb néha több: Interjú Lukács Tifanival, a kis létszámú ökölvívó csapat bajnokávalA kevesebb néha több: Interjú Lukács Tifanival, a kis létszámú ökölvívó csapat bajnokával

Interjú

A Kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület büki szakosztálya a 2019-es évben ismét hatalmas sikereket aratott nemcsak országos, hanem nemzetközi viszonylatban is. De hogyan jut el egy kisvárosi edzőcsapatból valaki egészen az európai bajnokságokig? Lukács Tifanitól, a 16 éves sporttehetségtől kaptam válaszokat kérdéseimre.

Kijárási korlátozás lép életbe szombattól MagyarországonKijárási korlátozás lép életbe szombattól Magyarországon

Egyéb

Kijárási korlátozást léptet életbe Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott pénteki interjújában.

Asszonyfarsang 2020Asszonyfarsang 2020

Bál

Több évtizede jönnek össze a Büki Sportcsarnokban lányok-asszonyok, hogy elűzzék a telet. Így volt ez február 7-én is: férfimentes batyus bálra várták az asszonyokat, amin a jó hangulatot meglepetés sztárvendég, bulizenekar, tombolasorsolás és farsangi falatok garantálták.

Elmarad a 15. Gyógy-Bor Napok-Büki GasztrofesztiválElmarad a 15. Gyógy-Bor Napok-Büki Gasztrofesztivál

Egyéb

Se Lovasi, se Lovassy, se Büki, se Csepregi - Elmarad Bük legnagyobb szabadtéri gasztronómiai és zenei fesztiválja, a 15. Gyógy-Bor Napok-Büki Gasztrofesztivál.

Háromszoros MagyarBrands díjas a Bükfürdő Thermal & Spa®Háromszoros MagyarBrands díjas a Bükfürdő Thermal & Spa®

Gazdaság

A független szakértőkből álló bizottság immáron 9 éve díjazza a legjobb márkákat, mostanra már négy kategóriában: Kiváló Fogyasztói Márka, Üzleti Márka, Innovatív Márka, illetve Munkáltatói Márka címeket ítéltek oda az év elején. A Bükfürdő Thermal & Spa® az idei évben a Kiváló Fogyasztói Márka díjat harmadszor, míg a Kiváló Munkáltatói Márka elismerést másodszor nyerte el.

15. Vadászbál Bükön15. Vadászbál Bükön

Bál

Február 8-án immáron tizenötödik alkalommal rendezték meg a Vas Megyei Vadászbált, melynek a büki Fürdő Étterem adott otthont.

Büki fürdő bezár (tájékoztató)Büki fürdő bezár (tájékoztató)

Egyéb

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Vendégeink és Munkatársaink egészsége védelmében és a kockázatok csökkentése érdekében a Bükfürdő Thermal & Spa® 2020. március 18., szerdától határozatlan ideig nem látogatható.

GyászhírGyászhír

Gyászhír

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balogh Lajos tudományos kutató, nyelvész Bük Városért díj birtokosa

Kormányablak tájékoztatójaKormányablak tájékoztatója

Egyéb

A kormányablakokban és okmányirodákban is korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklése érdekében a kormányhivatalok. Az intézkedések célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre. Az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető.

Új orvosi eszközök pályázatbólÚj orvosi eszközök pályázatból

Önkormányzat

A kormány Magyar Falu Programja révén új orvosi eszközökkel gyarapodott a Répcementi Önkormányzati Társulás.

Rendezvények, események márciusbanRendezvények, események márciusban

Programajánló

Megjelent a Répcevidék márciusi számaMegjelent a Répcevidék márciusi száma

Új megjelenés

9. alkalommal torkoskodtak a Bükiek9. alkalommal torkoskodtak a Bükiek

Közélet

A kilencedik éve folyamatosan bővülő rendezvényt Dr. Németh Sándor Bük Város Polgármestere nyitotta meg.

Hetedik alkalommal rendezték meg a Répce KupátHetedik alkalommal rendezték meg a Répce Kupát

Sport

A színvonalas rendezvényre 32 gyermek nevezett. 7 fordulós, svájci rendszerben zajlott az esemény.

15. Vadászbál Bükön15. Vadászbál Bükön

Bál

Február 8-án immáron tizenötödik alkalommal rendezték meg a Vas Megyei Vadászbált, melynek a büki Fürdő Étterem adott otthont.

1 %1 %

Egyéb

Rendezvények, események februárbanRendezvények, események februárban

Programajánló

Visszaköltöztek az idősek a felújított szociális otthonba Bükön (+fotók)Visszaköltöztek az idősek a felújított szociális otthonba Bükön (+fotók)

Önkormányzat

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított szociális otthont 2020. január 13-án.

Répce Sakk kupa Bükön (+fotók) FrissítveRépce Sakk kupa Bükön (+fotók) Frissítve

Sport

Hetedik alkalommal rendezték meg a Répce kupát

5 és 25 éves munkaviszonnyal rendelkező dolgozók ünnepsége a bükfürdői Üdülőszövetkezetben5 és 25 éves munkaviszonnyal rendelkező dolgozók ünnepsége a bükfürdői Üdülőszövetkezetben

Egyéb

Ismét megrendezésre került a Termál Üdülőszövetkezet Apartman Hotelnél a dolgozók jubileumi ünnepsége.

ELHUNYT A BÜKNÉL ROSSZULLÉT MIATT SZÁNTÓFÖLDRE HAJTÓ AUTÓVEZETŐELHUNYT A BÜKNÉL ROSSZULLÉT MIATT SZÁNTÓFÖLDRE HAJTÓ AUTÓVEZETŐ

Baleset

A férfi a város határában, egy Opel volánja mögött lett rosszul kedden este és a jármű 350 métert haladt, miután letért az útról. Egy szemtanúnak köszönhetően gyorsan érkezett hozzá a segítség.

Nekem Vas megye az első!Nekem Vas megye az első!

Politika

2010-es országgyűlési képviselővé választásom óta minden tőlem telhetőt megtettem Vas megyéért a Parlamentben. Felszólalásokkal, költségvetési módosító javaslatokkal, írásbeli kérdésekkel, egyeztetésekkel képviseltem a Vas megyeiek érdekeit, aminek több esetben eredménye is lett. A Jobbik alelnökeként is lelkiismeretesen és aktívan dolgoztam közösségünkért.

Kigyulladt egy autó BükönKigyulladt egy autó Bükön

Tűzeset

Egy személygépkocsi motortere égett Bükön, a Hunyadi utcában. A tűzhöz a csepregi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat.

Bükről és Csepregről az Országgyűlésben Bükről és Csepregről az Országgyűlésben

Politika

A hagyományoknak megfelelően 2019. utolsó parlamenti ülésnapján is országgyűlési felszólalásban köszöntötte Ágh Péter, észak-Vas megye képviselője azokat a közösségeket, melyek ebben az esztendőben ünnepeltek évfordulót.

Interjú a Büki Női Kar csepregi karvezetőjévelInterjú a Büki Női Kar csepregi karvezetőjével

Interjú

Huszonöt évesek lettünk! A Büki Női Kar 2019. november 16-án tartotta jubileumi koncertjét a Büki MSK színháztermében. A kórus karvezetője a kezdetektől Hárominé Orbán Erika, a büki iskola ének szakos pedagógusa. Sok éven át együtt tanítottunk. Kérdéseimre szívesen válaszolt.