2023. február 8. szerda
[Répcevidék]

Zsirai Sakk Napok

N. P. Kati
Zsirai Sakk Napok
Ezzel az elnevezéssel került megrendezésre nemzeti ünnepünkön a zsirai kultúrházban rendezett sakkbajnokság.

15-én a gyermek csapatbajnokságra került sor. A vírusos időszakban több csapat is jelezte, hogy előzetes szándékukkal ellentétbe, a gyerekek betegsége miatt távol maradnak a versenytől. Ennek ellenére is 7 négy fős csapat indult, összesen 26 gyermek résztvevővel.
A helyezések a következőképpen alakultak: 1. Szentgotthárd; 2. Zsira I.; 3. Zsira II.; 4. Kőszegszerdahely I.; 5. Kőszegszerdahely II.; 6. Játékvár Óvoda Szentgotthárd; 7. Zsira III.
El kell mondanunk, hogy a sakkoktatás a zsirai általános iskolában 2012. szeptemberében indult el, Zámodics Ferenc és felesége, Mária vezetésével. A gyerekek többsége ekkor ismerkedett meg a sakkal. Mára 18 résztvevővel működik a szakkör és időközben csatlakozott a helyi óvodások 10 fős csapata is. Komoly munka áll a gyerekek mögött, akik heti két alkalommal tudnak gyakorolni, tanulni. Így elmondhatjuk, hogy szép eredményeket produkáltak.
16-án egyéni verseny következett, mely nemzetközi mezőnnyel indult, mivel volt osztrák résztvevő is. Itt a helyezések a következők szerint alakultak:
1. Zámodics Péter; 2. Zámodics Ferenc; 3. Balog Anett - Lövő; 4. Tóth László - Zsira.
Gyermek egyéniben:
1.Stifter István; 2. Szabó Dávid; 3. Sós Zsombor; 4. Nickl Zsófia.
Mindenkinek gratulálunk és várjuk a folytatást!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Zsirai Sakk Napok
Zsirai Sakk Napok
Zsirai Sakk Napok
Zsirai Sakk Napok