2023. október 1. vasárnap
[Répcevidék]

Százéves a Büki Testedzők Köre

Sági Ferenc
Százéves a Büki Testedzők Köre

Három fiatal szervező munkájának eredményeként 1920 elején megalakult a település ma is működő legrégebbi egyesülete, a Büki Testedzők Köre. Az évfordulóról egész napos programmal emlékeztek meg október 3-án, a Szent Mihály Napi Civil Forgatag keretében.
A hagyományos lecsófőző verseny mellett sorversenyekre is sor került a nyárias időben. A Büki MSK előtti füves területen vagy a sportcsarnokban versenyekkel és bemutatókkal a szakosztályok tagjai közönség elé léptek. Az Atriumban fotókiállítás mutatta be a százéves egyesület sportolóit, vezetőit.
Késő délután került sor az ünnepi megemlékezésre. Az egyesület tagjait és a meghívott vendégeket Tóth Tamás, a művelődési és sportintézmény vezetője köszöntötte. Dr. Németh Sándor polgármester méltatta az egyesület munkáját, kiemelte a település életében betöltött szerepét. Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke is értékelte a büki sportéletet. Majd átadta a közgyűlés elismerő oklevelét az egyesületnek, Galamb Orsolyának, a sportkör elnökének pedig a részére adományozott megyei kitüntetést. Ehhez csatlakozott polgármester úr az önkormányzati elismeréssel.
A sportkör elnöke megköszönte az elismeréseket, és bejelentette, hogy az egyesület száz évéről könyv is készült az évfordulóra. Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó vezetője bemutatta a kiadót. Horváth Vilmos, a kötet szerkesztője beszélt a könyv születéséről. Ismertette a mű felépítését, megköszönte a szerzők és segítők munkáját. Majd a sportkör elnöke számos elismerést és egy-egy könyvet is átadott a sportolóknak és vezetőiknek, s azoknak a személyeknek is, akik az elmúlt években sokat tettek a Büki Testedzők Köréért.
A rendezvény vacsorával és a jubileumi torta elfogyasztásával folytatódott. A záró műsorban színpadra lépett a Gargantua zenekar, az Ocho Macho koncertjét viszont megakadályozta a hirtelen jött eső.
Az egyesület történetét következő számunkban röviden összefoglaljuk.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.