2023. február 1. szerda
[Répcevidék]

„PEKING UTÁN, LONDON ELŐTT”

Rendhagyó osztályfőnöki óra Vajda Attila olimpiai bajnokkal

„PEKING UTÁN, LONDON ELŐTT”
Bükön, a Nemzet Sportvárosában Pócza Csaba iskolaigazgató köszöntötte az olimpia bajnok kenus Vajda Attilát iskolánk tanuló nevében is a téli szünet előtti utolsó tanítási napon.

Bükön, a Nemzet Sportvárosában Pócza Csaba iskolaigazgató köszöntötte az olimpia bajnok kenus Vajda Attilát iskolánk tanuló nevében is a téli szünet előtti utolsó tanítási napon.
A testnevelés tanárok által irányított beszélgetés során kenus élsportolónk sportos életútjával ismerkedtünk meg - 10 éves korától napjainkig.
Megtudtuk többek között, hogy. 200 körüli érme van összesen, edzője 20 év óta ugyanaz, közös munkájuk gyümölcse minden siker, kevés szabadidejében szívesen olvas, gitározik. Leginkább azonban az olimpiai versenyek érdekeltek mindenkit.
A 2004-es athéni olimpiára - ahol 3. helyezett lett - tanulásként emlékezik vissza. Ott, a példaképekkel való versenyzés alatt tanulta meg, hogyan kell olimpiát nyerni. A magyarok biztatását viszont sosem fogja elfelejteni, vallja meghatódottan.
Aztán Peking, a 2008-as olimpia helyszíne a következő állomása a beszélgetésnek. Mindent tudni akartak gyerekek, felnőttek egyaránt arról a napról. Az olimpiai bajnok szívesen is mesélt. Elmondta, hogy lélekben egész nap készült a versenyre, aztán amikor a rajthoz kellett állnia már tudta, hogy az elmúlt 20 év munkáját most beteljesítheti, most az álmát valóra válthatja. „Megkomponáltuk a zenét, és nem volt egy félreütés sem benne" - mondta a versenyről. Együtt izgulta végig a teremben mindenki - bár tudtuk a végeredményt - az utolsó 250m-es hajrát a filmvásznon keresztül, és a célba érő bajnokot újra tapsvihar köszöntötte. A többszörös Európa- és Világbajnok számára is nehéz volt a képsorokat látva és a magyar Himnuszt hallgatva megszólalni, de egy tanulói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a dobogó legfelsőbb fokán állni - ezt az érzést csak átérezni lehet, szavakba önteni nem.
A megható percek után aztán a tervek kerültek előtérbe. A londoni olimpiára való felkészülés zajlik most, és bízunk a nyári szép eredményben ismét!
A beszélgetés végén diákjaink is bátran kérdeztek, és minden kérdésükre részletes választ is kaptak.
A vidám hangulatú, barátságos beszélgetést közös fotózás és autogramosztás zárta.

Ígéretet kaptunk, hogy a londoni olimpia után ismét köszönthetjük városunkban.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.