2023. február 1. szerda
[Répcevidék]

„Nyúzták” a bőrt rendesen!

A nyár vége felé sok gyermek vegyes érzelmekkel gondol a közeledő iskolakezdésre. Vannak akik, szomorkodnak, de sokan izgalommal várják az új tapasztalatokat. Egy biztos, lesz mit mesélniük az idei nyár élményeiről.

A nyár vége felé sok gyermek vegyes érzelmekkel gondol a közeledő iskolakezdésre. Vannak akik, szomorkodnak, de sokan izgalommal várják az új tapasztalatokat. Egy biztos, lesz mit mesélniük az idei nyár élményeiről.

Az egyik ilyen esemény volt a Csepregi Sportegyesület és a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület által szervezett egyhetes „Rúgd a bőrt" Nyári Focitábor, amely augusztus 13-19. között került megrendezésre 7-12 éves gyermekek számára a csepregi Malomkerti Sportlétesítményben. A tábor célkitűzési között szerepelt, hogy a résztvevő gyerekek megismerjék és megszeressék a labdarúgást, és később akár a Csepregi Sportegyesület táborát is erősítsék.

„Örültünk annak, hogy idén dupla létszámmal sikerült elindítanunk a tábort, hiszen több mint két tucat gyermek rúgta a bőrt és érezte jól magát az általunk szervezett programokon." - tudtuk meg Vlasich Krisztiántól, a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület elnökétől.

Délelőttönként főként a sporté volt a fő szerep, ahol a kis focisták az edzések alkalmával fejlesztették állóképességüket, ügyességüket, technikai alapjaikat Koósz Írisz és Németh Márk szakmai közreműködésével. Igazodva a gyerekek igényeihez a vidám hangulat megőrzése érdekében focimérkőzéssel és futballal kapcsolatos, játékkal zárultak az edzések.

A mozgalmas délelőtt után a gyermekek az ebédjüket a Dr. Csepregi Horváth János KIKI által biztosított teremben fogyaszthatták el. A főétkezést a szervezők igyekeztek energiadúsan és a gyerekek előzetes kérése alapján összeállítani. A déli harangszót követően különböző programok keretében tölthették el idejüket, ahol a játék és a felhőtlen szórakozás mellett felkészülhettek az újabb, a nap zárását is jelentő edzésekre. Uzsonnaként mindig gyümölcs szolgált, melyet egy külső támogató biztosított a tábor résztvevői számára.

A tábor ideje alatt számos élményben gazdagodtak a résztvevők.

Kirándulást tettek a Bene-hegyi tóhoz, ahol piknik keretében fogyasztották el az ebédjüket és játékosan felfedezték a tó körüli színes környezetet. Új programelemként, Nagy Krisztina és Vigh Lilla szervezők jóvoltából, kipróbálhatták a lovaglás és a fogatozás örömeit a Csillagösvény Lovas Egyesület lovas udvarán, ami a tábor csúcspontjának számított, hiszen mindenki nagyon élvezte a különböző háztáji állatok közelségét és barátságát. A nagy nyári melegben sor került a felújított főtéren egy igazán hűsítő fagylaltozásra is. Az utolsó napon a gyerekek újabb barátságokkal, és rengeteg örömteli élménnyel gazdagodva vettek búcsút a tábortól, és egymástól a jövő évi találkozás reményében.

Az egyhetes nyári focitábor a Csepregi Sportegyesület és a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület szervezésében a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség utófinanszírozású támogatásával, a Dr. Csepregi Horváth János Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény, és a tábor ideje alatt az intézményben dolgozók és külső segítők hathatós közreműködésével valósulhatott meg.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
„Nyúzták” a bőrt rendesen!
„Nyúzták” a bőrt rendesen!