2023. november 30. csütörtök
[Répcevidék]

Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019

Kissné
Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden évben, így 2020-ban is meghirdette az ország tanulói számára a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója - 2019" cím elnyerésére a pályázatát. Az adott év sportteljesítményét és tanulmányi eredményét vették alapul.
A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium végzős diákja és az Alpokalja Küzdősport Alapítvány sportolója, LAKOTÁR HANNA is pályázhatott. A feltételeknek megfelelt, és prof. dr. Kásler Miklós miniszter úr az Értékelő Bizottság által felterjesztett javaslat alapján érdemesnek találta őt az elismerésre.
Hanna itt él környezetünkben, Horvátzsidányban.
Az ökölvívást 2009-ben kezdte, azóta korosztályában hatszoros magyar bajnoki címet szerzett, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, valamint több nemzetközi versenyen is dobogós helyezést ért el. Eredményeinek köszönhetően stabil tagja a magyar válogatottnak. Sportágáról, terveiről, önmagáról így vall:
„Az ökölvívásban mindig azt szerettem, hogy nagy kreativitást igényel, és a ringben is a küzdelem során szeretek tiszta fejjel, technikásan bokszolni. Sokan úgy gondolják, hogy az ökölvívás csak a verekedésről szól, pedig fontos a gondolkodás, és jó agyi képességeket igényel. Egyelőre az a célom, hogy a felnőtt hazai és nemzetközi mezőnynek is meghatározó versenyzőjévé váljak, azonban a jövőben szeretnék olimpián szerepelni és bekerülni a legjobbak közé.
Szerencsére viszonylag könnyedén össze tudom egyeztetni a tanulást és a sportot, így mindkét téren helyt tudok állni. Szabad időm nincs túl sok, de ha mégis akad, szívesen zongorázok vagy tanulok gitározni."
Hanna eredményeihez gratulálunk! További szép sikereket kívánunk!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019