2022. december 3. szombat
[Répcevidék]

Fitt-Boksz hírek Bükről

SHeni
Fitt-Boksz hírek Bükről

2021. 09. 23-tól 09. 26-ig került megrendezésre az Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokság Bükön. A visszajelzések alapján igazán színvonalas bajnokságot sikerült létrehoznia Őze-Guth Szilviával és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel karöltve. A megmérettetésen 41 egyesület 87 ifjúsági korcsoportú ökölvívója mutathatta meg tudását a négy nap során összesen 65 mérkőzésen. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet 4 fővel indult a korosztályos versenyen. Reseterics Fanni egy győzelmet és egy vereséget követően női 60 kg-ban ezüstérmet szerzett. Szabó Dávid ugyancsak egy győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmet szerzett férfi 48 kg-ban. Buza Rafael három győzelmet követően aranyérmet szerzett férfi 63,5 kg-ban. Buza Rómeó szintén három győztes mérkőzést produkálva aranyérmet szerzett férfi 67 kg-ban.
Különdíjasok:
Legjobb teljesítményt nyújtó ifjúsági női versenyző: Mezei Petra HFC
Legjobb teljesítményt nyújtó ifjúsági férfi versenyző: Buza Rafael FBO
Összesített csapatverseny: I. FBO, II. KSI, III. DVS
A versenynek komoly tétje volt, hiszen a nemsoká kezdődő Ifjúsági Európa-bajnokságra induló kerettagságért is folyt a küzdelem a magyar bajnoki cím elnyerése mellett.
Az ökölvívás mellett a jótékonykodásnak ezúttal is nagy szerepe volt a négy nap során. Ez alkalommal a büki Pukler Ábel gyógykezelésének segítése céljából bocsátottak árverezésre egy, a négyszeres K1 világbajnok, Ernesto Hoost által dedikált kesztyűt, emellett pedig az ökölvívók nagy családja spontán adományhullámot indított el, így végül 360.000 Ft-ot sikerült összegyűjteni, amelyet a döntők napján át is adtak Ábelnek és családjának.
Külföldi sikerek is születtek a Fitt-Boxnál. Hámori Ádám 09. 22-én indult útnak a felnőtt férfi ökölvívó válogatottal Szarajevóba, ahol a Mustafa Nemzetközi Emléktorna keretein belül lépett újra ringbe a nemzetközi mezőnyben közel tíz hónap kihagyás után. Ádám 86 kg-ban első körben egy koszovói ökölvívót hagyott maga mögött technikás bunyójának köszönhetően. Második mérkőzését igazán rövidre zárta, TKO-val győzedelmeskedett egy német versenyzővel szemben. Majd a döntőben egy lengyel öklözőt sikerült legyőznie pontos és erős találataival. Teljesítményével nem csak a dobogó legfelső fokára sikerült feljutnia, kiérdemelte a legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat is. Megfelelő felkészülés lehetőséget biztosított ez a verseny az ökölvívó számára a Felnőtt Férfi Világbajnokságra, ami október végén veszi kezdetét Szerbiában.

SulicsHeni és Varsányi Áron

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.