2023. november 30. csütörtök
[Répcevidék]

Falufutás a toronyóra árnyékában

Falufutás a toronyóra árnyékában

Ezzel a biztató, örömteli találkozást sugalló sorokkal mozgósította Egyházasfalu Önkormányzata a súlyos betegséggel küszködő embertársainkkal szolidáris, hagyományos falufutásra a lakosságot a június 26-i szombat estére.
Már napokkal előtte érezhető volt a lázas készülődés, hiszen ez a szép indíttatású, évenként megrendezendő esemény a tavalyi, 2020-as esztendőben a sajnálatos vírushelyzet miatt elmaradt.
Az indulás helyszínén, a Keresztényi Pékség előtt várakozó, jelentős számú, javarészt kerékpáron érkező, vállalkozó szellemű helybéliek és vendégeink elsősorban nem saját órájukra pillantva várták az indulást jelző 18 órát, hanem a Szent Kereszt-templom tornyára emelték tekintetüket, ahol községünk legfiatalabb kincse, a mindössze néhány hete felszerelt toronyóra mutatja az időt a világ négy égtája felé, Talabér Gábor helyi lakosunknak köszönhetően.
Ezért az indulást megelőző percekben polgármesterünk a jótékony közösségi alkalmat megragadva, meghatottan tolmácsolta kis falunk hálás köszönetét az értékes, csodás ajándékért nagylelkű adományozónknak, a jelenlevők szívből jövő tapsának kíséretében. Talabér Gábor szülőfalujának tett nemes gesztusát ezúton is megköszönjük.
Említésre méltó az az örömteli tény is, hogy a több száz fő részvételével zajló rendezvényt, melyen a kerékpárosok mellett lovaskocsikkal indulók is akadtak, mindvégig az otthon maradottak szurkoló figyelme és biztatása kísérte.
A jótékonyság jegyében Hollósi János vendéglős és családja ezúttal is emlékezetesen finom vacsorával várta a futásból visszatérőket. Olyan ízletes halászlét és gulyást kínált a tányérokban, amelyekért a népszerű televíziós műsorban, a Konyhafőnökben is megdicsérték volna. Nagyon hálásak vagyunk érte!
A fenséges vacsora éjszakába nyúló, jóízű beszélgetésre késztette a résztvevőket, melyet Oláh Zoltán idén is hangulatos, táncba hívogató zenével fűszerezett. Köszönet érte!
Önkormányzatunk körültekintő, gondos szervezése, a minőségi vendéglátás és a falu lakosságának aktív hozzáállása, tartalmas, szívet-lelket melengető találkozássá nemesítette a jószándékú, hagyományőrző estet, máltóan az ugyancsak önzetlen, áldozatkész szeretetből ajándékozott, jó cselekedetekre sarkalló toronyórához.

Végre-végre, valahára,
a vírussal szembeszállva,
teljes szívből örülhessünk,
egymással jót beszélgessünk!

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Falufutás a toronyóra árnyékában
Falufutás a toronyóra árnyékában