2023. február 1. szerda
[Répcevidék]

Bükinek is érzi magát

Sági Ferenc
Bükinek is érzi magát
Pék Miklós nemrég ünnepelte 90. születésnapját. A kiváló asztaliteniszező és edző Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Sport Tagozata kitüntetést kapta.

75 éves sport-pályafutása alatt 15 éven keresztül volt I. osztályú, országosan rangsorolt versenyző. Huszonötször lett Vas megye asztalitenisz bajnoka, mely után megkapta Vas megye örökös asztalitenisz bajnoka címet. Többször elnyerte a Dunántúl bajnoka, párosban pedig Magyarország vidéki bajnoka címet. 1950-ben a világbajnokságon is szerepelhetett, ahol a nyolcaddöntőbe jutott. Edzőként négy generációt nevelt. Tanítványai közül sokan neves versenyzők lettek.
1994-ben az alapoktól segítette újraindítani a nagy múltú büki asztaliteniszezést. Foglalkozott a gyerekekkel, a felnőtt csapattal pedig - játékos edzőként - megnyerte az 1994/1995. évi megyei bajnokságot. A következő években már az NB III-ban játszott az általa irányított büki csapat, mely az 1998/1999. évi bajnokságot megnyerve az NB II-be jutott. Ekkor átadta az edzői posztot Varga Elemérnek. Viszont a Büki TK színeiben 1995. és 2006. között részt vett és eredményesen szerepelt nyolc Veterán Európa-bajnokságon és két Veterán Világbajnokságon. Az Európa-bajnokságokon 2-2 első és második helyet ért el, 2006-ban pedig világbajnoki bronzérmet szerzett.
A kiváló sportoló ma is aktív, rendszeresen teniszezik és pingpongozik, s tanácsaival segíti a fiatalok nevelését.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Bükinek is érzi magát
Bükinek is érzi magát
Bükinek is érzi magát