2023. február 8. szerda
[Répcevidék]

Átadták a sportparkot a város zöld szívében

Átadták a sportparkot a város zöld szívében
Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án Csepregen az új sportparkot. A Malomkertben 40 négyzetméter alapterületű, gumitégla-borítású rész épült ki, amelyen 5 új sporteszközt helyeztek el.

Az ünnepélyes átadón Vlasich Krisztián polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Utalt a kezdetekre: a kormány egy 2016-os határozatában döntött a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Programról, amelynek alapvető célja, hogy az ország minél több településén olyan közösségi tereket alakítsanak ki, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti el a szabadidejét. Csepreg önkormányzata pályázott: ennek eredményeként épülhetett meg a sportpark kicsik és nagyok örömére Csepreg zöld szívében, a Malomkertben. A polgármester hozzátette, az önkormányzat fontosnak tartja az egészséges életmód kialakítását, de nemcsak a fiatalokra gondoltak a beruházás megvalósításakor, hanem szeretnék, ha az idősebb generáció tagjai is örömmel vennék birtokukba az új eszközöket.
A város zöld szívében lévő új tér megfelel a modern kor elvárásainak: 40 négyzetméter alapterületű, gumitégla-borítású új rész épült ki, amelyen 5 új sporteszközt helyeztek el. A sportparkban immár lehetőség van húzódzkodni, fekvőtámaszozni, has- és hátizmot erősíteni. S emellett még egy fontos tulajdonsága van: a közös sportolás egyben lehetőség a rendszeres találkozásra is, a baráti kapcsolatok ápolására, a közösség építésére.
Ahogy Vlasich Krisztián fogalmazott: a játszótéri hinta, csúszda és mászóka a gyermekek számára jelent kikapcsolódást, a parkban pedig elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket, így a családok számára egy könnyen hozzáférhető, ingyen használható szabadtéri létesítmény készült. A polgármester köszönetet mondott a kormány újabb jelentős támogatásáért és Ágh Péter Csepreg országgyűlési képviselőjének az újabb sikeres közös munkáért.
Az óvodások süni csoportjának dallamos, mozgásra ösztönző műsora után, Ágh Péter képviselő köszöntötte a megjelenteket és a fellépőket, majd a kicsik bemutatója kapcsán megjegyezte, kisgyermekes apukaként jól ismeri a felcsendült dalokat, örömmel kísérte figyelemmel a produkciót. Elmondta, hogy a sportpark további fejlesztésén dolgoznak a város polgármesterével, hiszen egy nagyszabású terv megvalósítása, a Malomkert rekreációs megújítása a cél a közkedvelt csepregi szabadidőparkban. Hangsúlyozta, hogy erre 100 millió forintot nyert a város, de azon dolgoznak, hogy a kormány további forrást biztosítson az elképzelések megvalósításához. Ez egyebek közt a játszótér bővítését, a Malomkerti ligetes terület teljes kiépítését, és sportlétesítmény modernizációját foglalja magába. A képviselő elmondta azt is, hogy a helyiek büszkesége lehet az is, hogy Vas megyében egyedül Csepreg pályázatát fogadta be sikeresen a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program.
A beszédek után a képviselő-testület tagjaival közösen adta át az újonnan létesült sportparkot a város polgármestere és Csepreg országgyűlési képviselője, majd pedig a helyi fiatalok: Erdődi Krisztián, Keresztes Roland, Lőrincz Bence, Mlinarics Benedek és Zsömbölyi Zolta látványos, sokszor lélegzetelállító bemutatóját láthatta a szép számban megjelent lakosság, akik az átadó után ki is próbálhatták az eszközöket.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.