2022. október 6. csütörtök
[Répcevidék]

Aikido hírek

Aikido hírek

A BUDO SE csepregi aikido dojója július utolsó hetében tartotta a már hagyományos 5 napos BUDO harcművészeti táborát Csepregen.
A hét során az aikido, brazil jiu-jitsu és dzsúdó harcművészeti és küzdősportirányzatokba kaptak betekintést a táborozók. A programnak a VMSZC Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium tornaterme adott otthont, ahol a már ismerős környezetben a felnőtt és gyermek résztvevők együtt edzettek.
A hétfő ismerkedéssel, játékos vetélkedőkkel indult, a többi napon bemelegítő futással nyitottunk, majd délelőtt kétórás, délután pedig másfél órás edzés következett.
A tábor harmadik napján Kőszegen jártunk, ahol egy 12 km-es erdei túrával erősítettük kitartásunkat és akaraterőnket.
Pénteken, az összes kihívás teljesítése után a résztvevők - teljesítményük függvényében - elismerő oklevelet és ajándékcsomagot kaptak.
A tábor utolsó napján Németh Márk és Ráth Péter az eséstechnikákból vizsgázott, amivel a 11. kyu (citromsárga öv) aikido gyerekfokozatot érdemelték ki.
A harcosok, kicsik és nagyok, becsülettel küzdöttek a nyári melegben, minden résztvevőnek gratulálunk!
Köszönjük a meghívott mestereknek, hogy 5. éve örömmel jönnek és bepillantást adnak a különböző harcművészetekbe: Fábián Balázs brazil jiu-jitsu fekete öves mesternek, Tölgyesi Zoltán 4. danos dzsúdómesternek, Sziber János 5. danos aikidomesternek.
Köszönjük a szülők, Póczáné Balogh Mónika, Kiss Dóra Tímea és Kovács Katalin támogatását. Hálás köszönet az Andi vegyesboltnak és a csepregi fagyizónak is.
2022. augusztus 20-án aikidoszemináriumot tartott Günther Steger 6. danos osztrák mester Szombathelyen, ahol az edzést követően danvizsgára került sor. A csepregi aikido dojóból Kardos Attila 4. danos mester tanítványa, Horváth István egy szép vizsga keretében, kiérdemelten megkapta a fekete övet, az 1. dan (shodan) fokozatot. Gratulálunk a sikeres vizsgához!
Szeptember közepétől, immár a 15. évaddal folytatódnak az aikidoedzések Csepregen kicsiknek és nagyoknak, a dojo szeretettel várja a régi tagokat és az új érdeklődőket is. Részletek a https://aikidocsepreg.hu honlapon olvashatók.

Kardos Attila

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Aikido hírek