2021. február 28. vasárnap
[Répcevidék]

Dunai árvíz: Önkénteseket és adományokat vár a Magyar Vöröskereszt

Dunai árvíz: Önkénteseket és adományokat vár a Magyar Vöröskereszt
Budapest, 2013. június 4.- A Magyar Vöröskereszt felkészülten várja a Dunai árvizet. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet felhívására kevesebb, mint egy nap alatt ezer önkéntes jelentkezett. A Vöröskereszt 1359-es adományvonalát is elindította, hogy segítse az árvíz kapcsán felmerülő katasztrófa-készenléti és válaszadási tevékenységét.

A Magyar Vöröskereszt készenlétbe helyezte munkatársait és önkénteseit Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében valamint a fővárosban. A hazai humanitárius szervezet az árvíz elleni védekezésben és a védekezésben résztvevők ellátásában, az esetlegesen kialakítandó befogadó helyek kezelésében, üzemeltetésében és az érintett lakosság pszichoszociális ellátásában nyújt segítséget. Ezen felül készenlétbe helyezte a rendelkezésére álló speciális árvízi mentőhajóit is, melyek szükség esetén rövid időn belül bevethetőek.
A 1359-es adományvonalat felhívók vagy SMS-ben az 'ADOMANY' szót elküldők 250 forinttal segítik a Magyar Vöröskereszt árvíz kapcsán végzet katasztrófa-készenléti és válaszadási tevékenységét.
További pénzadományokat az alábbi számlaszámra vár a Magyar Vöröskereszt:
Belföldi átutalás esetén:
OTP Bank 11784009-20202936-00000000
közlemény rovatban tüntessék fel: KATASZTRÓFA
Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén:
OTP Bank Nyrt
Nemzetközi számlaszám (IBAN):
HU17 1178 4009 2020 2936 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB
A Nyugat-Európában pusztító dunai árvíz Budapest felé tart, a védekezésben és a védekezők ellátásában a Magyar Vöröskereszt önkéntesei is részt vesznek. A várható munkálatokra a hazai humanitárius szervezet továbbra is várja a jó fizikumú, segítőkész önkéntesek jelentkezését. A regisztrációhoz szükséges kérdőív az alábbi linken érhető el: https://docs.google.com/forms/d/1vKU6p1J-_IUmxojZGUAXVAb8k2bd0DBwNaRUjUFSyKo/viewform
Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.