2023. június 4. vasárnap
[Répcevidék]
Rövid hírek
Az elfogadás a cél – Másodszor volt roma nap Az elfogadás a cél – Másodszor volt roma nap

Csepreg

Csepreg Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata rendezte a Csepregi Roma napokat, immár második alkalommal.

Aranylakodalom Iklanberényben Aranylakodalom Iklanberényben

Iklanberény

Ötven év az bizony ötven év: ennyi ideje házas Firtl Ferenc és felesége Teréz asszony.

HÍREK SZAKONYBÓL - RUHAGYŰJTÉS HÍREK SZAKONYBÓL - RUHAGYŰJTÉS

Szakony

A Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Osztálya ruhagyűjtést szervezett elsősorban a nyírségi hátrányos helyzetű családok megsegítésére és hajléktalanok támogatására.

Mesterháza

Mesterháza

2015.november elejére elkészült Mesterházán a Zrínyi utcában az új csapadékvíz elvezető árok.

Rövid hírek IklanberénybőlRövid hírek Iklanberényből

Iklanberény

A hagyományokhoz híven idén is állítottak Májusfát az iklanberényi "legények". A fa díszítésében a lányok, asszonyok is kivették a részüket.

Advent MesterházánAdvent Mesterházán

Mesterháza

2014. november 30-án délután szép számmal összegyűltek a falu lakói az Adventi ünnepségre. Dohi Zsolt polgármester

Újra játéksorozatot hirdet a Natúrpark

Csepreg

Klikk a mellékletre

Kiégett egy családi ház Csepregen a Bartók utcábanKiégett egy családi ház Csepregen a Bartók utcában

Csepreg

Helyi lakostól, konkrétan a szomszédtól kaptuk a jelzést,

Krampuszok OberpullendorfbanKrampuszok Oberpullendorfban

Már sokadik alkalommal rendezték meg a határtól nem messze lévő Oberpullendorfban az úgynevezett

Országos balneológiai nagygyűlés Bükfürdőn

Bük

A Magyar Balneológiai Egyesület 112 éve működik az eredményes gyógyító tevékenység, a gyógyfürdők fejlesztése, valamint

SIMASÁG: 60.házassági évfordulóSIMASÁG: 60.házassági évforduló

Simaság

Hatvan éve, 1953-ban kötött házasságot Kovács István és

Forgalmi rend változás Tömördön  Forgalmi rend változás Tömördön

Tömörd

Tömörd Község Önkormányzatának képviselő-testülete úgy határozott, hogy

Simaságon formálják a szemléletet  pályázati pénzbőlSimaságon formálják a szemléletet pályázati pénzből

Simaság

MEGHÍVÓ! SIMASÁG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 9.909.990 Ft-OT NYERT

Rekreáció Kneip park épül Bükön

Bük

Európai uniós pályázaton nyert a büki turisztikai szervezet közel száz millió forintot, melynek része egy rekreációs park kiépítése.

Új vezetőség a büki TDM élénÚj vezetőség a büki TDM élén

Bük

Ez év elején átalakult, megújult a Bük-Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület vezetősége. A tíz tagú elnökség elnöke Spielenberg Andrea lett,

Gyengénlátó gyerekek vendégségben a mackóknálGyengénlátó gyerekek vendégségben a mackóknál

Bük

Az elmúlt hétvégén érkeztek a büki Mackó múzeumba és a Viktória Panzióba a fővárosból

Dunai árvíz: Önkénteseket és adományokat vár a Magyar VöröskeresztDunai árvíz: Önkénteseket és adományokat vár a Magyar Vöröskereszt

Budapest, 2013. június 4.- A Magyar Vöröskereszt felkészülten várja a Dunai árvizet. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet felhívására kevesebb, mint egy nap alatt ezer önkéntes jelentkezett. A Vöröskereszt 1359-es adományvonalát is elindította, hogy segítse az árvíz kapcsán felmerülő katasztrófa-készenléti és válaszadási tevékenységét.

Bük az országos negyedik

Bük

2012. évi szálláshelyadatok Nemrég jelentette meg a Központi Statisztikai

Egyházasfalu húsvétEgyházasfalu húsvét

Egyházasfalu

Egyházasfalu készült a húsvéti ünnepekre, a falu feldíszítésével.

Köszönet

Gór

Gór Község Önkormányzata és a településen élők nevében, szeretnénk megköszönni Németh Évának, a negyed évszázados, lelkiismeretes könyvtárosi munkáját. Februártól Nagy Tímea látja el a könyvtár és programszervezési feladatokat a településen.

Koszorúzás Liszt Ferenc emlékéreKoszorúzás Liszt Ferenc emlékére

Koszorúzás Liszt Ferenc emlékére A sopronhorpácsi Széchenyi-kastély falán emléktábla jelzi, hogy Liszt Ferenc többször is járt itt, valamint itt alkotta Petõfi Sándor emlékére „A holt költõ szerelme” címû melodrámát. Halálának 126. évfordulója alkalmából 2012. július 28- án a Liszt Ferenc Társaság nevében Pozsgai Zoltán zongoramûvész méltatta a zeneszerzõt, majd a Szentirmay Elemér Vegyeskar elõadása kíséretében megkoszorúzták a márványtáblát. A felújítás alatt álló Szent Péter és Pál templomban folytatódott a megemlékezés, ahol Kuzsner Péter orgonamûvész közremûködésével – Liszt Ferenc szerzeményei mellett – Johann Sebastian Bach mûveket is hallhattunk, a zenetörténet egyik legnagyobb egyénisége napra pontosan 262 éve bekövetkezett halálának tiszteletére. A nagyszerû zongorajátékot kivetítõn követhette a résztvevõ közönség.

Bő rövid hír

A Bõi Körzeti Mûvelõdési Ház könyvtárja a felújítási munkálatok végéig átmenetileg az Általános Iskola egykori technika mûhelyében várja hétfõn és pénteken 15.30 órától 18.00 óráig az érdeklõdõket.

„Harang szól a kisfaludban, Szentkarácsony éjjel“

Répcevis

Hagyományos karácsony-várást rendeztek Répcevisen december 23-án. A szépen feldíszített terem adott helyet, hogy ismét együtt készüljünk karácsony csodájára. Kicsik és nagyok énekeltek, iskolások betlehemi játékot adtak elõ, majd a templomi kórus énekelt az ünnepség alkalmából. Forralt borral és kaláccsal látta vendégül a Faluszépítõ Egyesület a község lakosságát. Köszönet a szervezõknek a meghitt pillanatokért.

„Akinek szívében szép az ének az tartja mások énekét is szépnek“

Répcevis

A Répcevisi Szent András templom kórusa részt vett 2012. december 8-án Gyõrben a Szent Cecilia-kántor és kórustalálkozón. Sok munka, próba elõzte meg ezt a fellépést, de méltó módon képviselték községünket.

Generációk esküvõi fotói és falunapi képek

Répcevis

A Répcevisi kultúrház adott helyet két programnak is az ünnepek kapcsán. A Pákácmenti Hagyományõrzõ és Faluszépítõ Egyesület kiállítását tekinthették meg az érdeklõdõk, ami nagyszüleink, szüleink és magunk esküvõi fotógyûjteményébõl állt, idõrendbe rendszerezve azokat. A másik program a nyári falunapon sikert aratott régi fotók vetítésének megismétlése volt. A kész anyaghoz, lelkes magánkezdeményezésre még gyûjtöttek fényképeket. Az érdeklõdõk a vetítés után hozzáfûzték saját történeteiket, jót derültek a látottakon és egymástól hallottakon. Mindkét program szervezése sok munkát igényelt, köszönet a szervezõknek.

Ádvent IklanberénybenÁdvent Iklanberényben

Iklanberény

Ismét eljött advent időszaka. Az iklanberényi hívek az előző évhez hasonlóan ismét szeretnék együtt meggyújtani a település központjában felállított koszorún a gyertyákat. A várakozás idején minden szombaton, a szentmisék után kerül sor a gyertyalángok fellobbantására és az azt követő agapéra. Idén is a Sulics család készítette el az adventi koszorút. Az első összejövetelen az önkormányzat látja vendégül a lakosságot, az utána következőn pedig az egyházközösség megosztva készíti el a finomságokat. Várunk minden falulakót ezekre a meghitt estékre.

LÓCSI ELŐZETES

Lócs

DECEMBER 24-ÉN, SZENTESTE ÉJFÉLI SZENTMISE ESTE 8 ÓRAKOR.

Foci a KIKI-ben

Csepreg

A csepregi KIKI elindította a Bozsik programot, hogy segítse a gyerekek fejlődését és lehetőségét biztosítson nekik a labdarúgás űzéséhez. Az iskolában két korcsoportban, a 7-8 és a 9-10 éveseknek tartják az edzést heti 2-2 alkalommal. Cél, hogy minél több ügyes gyerek kerüljön tovább a Csepregi Sportegyesülethez.

Sopronhorpácsi hírekSopronhorpácsi hírek

Sopronhorpács

December 1-jén a Sopronhorpácsi Önkormányzat, a Nyugdíjas Klub, valamint a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával megtartott ünnepélyen Kovács Pál atya felkapcsolta az első gyertyát a faluközpontban felállított ádventi koszorún. A 3. osztályosok Pál atya vezetésével 4 kedves dallal indították a műsort, majd a Szentirmay Elemér Vegyeskar és az Undi Horváth Énekkar adta elő ádventköszöntő műsorát. Végezetül egy közös énekléssel zárult a fellépések sora. A szervezők forralt borral, teával, süteményekkel és pogácsával vendégelték meg a jelenlévőket.

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS LÓCSONADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS LÓCSON

Lócs

Advent első vasárnapján szerte a világban gyertyát gyújtanak az emberek az elkészített adventi koszorún. Az első gyertya lángocskája megtöri a hétköznapok szürke rohanását, felébreszti bennünk a vágyakozást, hogy szélesre tárjuk szívünk ajtaját, hogy őszinte örömmel tudjuk várni Őt, a világ Világosságát. Egy kis falu közösségének életében is fontos, hogy az ünnepeket közösen megtartsák, együtt örvendezzenek. Lócson a falu főterén felállított adventi koszorúnál is összegyűltek a szentmise után a falu lakói, hogy közösen, a plébános úr köszöntő szavai után meggyújtsák az első adventi gyertyát. Majd forralt borral, teával és a háziasszonyokat dicsérő finom süteményekkel kínálták egymást. Csendesen beszélgetve emlékeztek régi karácsonyokra, gondoltak az előttünk álló 4 hetes szent várakozásra, Jézus születésének ünnepére készülve.

Keresztelő…..Keresztelő…..

Iklanberény

Az egyházközségünkhöz ismét egy új gyermek került. "Templomunkban" lett megkeresztelve Berényi Ferenc. Az ünnepi szentmisén a szülők, keresztszülők fogadalomtétele után Albert atya az oltárnál is bemutatta az új kis keresztényt, s a Jóisten oltalmát kérte a családra és valamennyi jelenlévőre. Reméljük, hogy több ilyen szép eseménynek lehetünk tanúi. Jó egészséget és örömet kívánunk a kis Ferencnek és családjának!