2022. július 3. vasárnap
[Répcevidék]

Bűnmentes ünnepeket kíván a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság!

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmentes ünnepeket kíván a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság!

A bűnmegelőzési szakemberek kitelepülések során adnak preventív tanácsokat az adventi időszakra.

Az ünnepek közeledtével megkezdődik a felkészülés a karácsonyra. Az egyre fokozódó ünnepi hangulatban azonban az emberek sokszor megfeledkeznek a legalapvetőbb vagyonbiztonsági szabályokról.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a „Házhoz megyünk" program keretében 2021. december 9-én, Szombathelyen, az egyik bevásárlóközpontban várták az érdeklődőket.

A kitelepülés során számos hasznos tanáccsal fogadták a rendőrök azokat, akik az információs pulthoz odalátogattak munkatársainkhoz.

Azért, hogy ne zavarja meg jogsértés a karácsonyi készülődést, kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

 Ha forgalmasabb helyen tartózkodik, fokozottan figyeljen értékeire!
 Értéktárgyait, iratait ne tegye a kosara tetejére, vagy a táskája külső zsebébe! Azokat mindig a belső zsebben, vagy zárható táskában helyezze el, amelyet szorosan tartson testközelben!
 Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le a táskáját, a pénztárcáját a pultra! A táskáját és pénztárcáját ne hagyja a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!
 Bankautomata használata előtt ellenőrizze a kártyabefogadó, illetve a készpénzkiadó nyílás sértetlenségét! Bankkártyájának PIN-kódját ne írja fel sehova! Legyen körültekintő a készpénzfelvételkor, illetve a fizetésnél!
 Ne hagyjon értéket a gépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
 Üres táskát sem ajánlott az autóban hagyni, hiszen a tolvaj csak a jármű feltörése után szembesül azzal, hogy nem zsákmányolt semmit. A gépkocsi feltörése, a bosszúságon túl, jelentős anyagi kárt is jelent.
 Ne hagyja őrizetlenül a járművét, ha a megvásárolt árut csak látható helyre tudta elpakolni az autójában!
 Mindig zárja be a gépkocsi ajtaját, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre száll ki!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Bűnmentes ünnepeket kíván a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság!