2023. szeptember 23. szombat
[Répcevidék]
Rendőrségi hírek
DÖNTSÖN HELYESEN AZ ÜNNEPEK ALATT IS!

DÖNTSÖN HELYESEN AZ ÜNNEPEK ALATT IS!

A húsvéti hétvégén is fokozott figyelmet kap Vas vármegyében a passzív biztonsági eszközök helyes használatának ellenőrzése, valamint az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése.

ÍGY VIGYÁZHATUNK SZERETTEINKRE AZ ÚJ KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN ÍGY VIGYÁZHATUNK SZERETTEINKRE AZ ÚJ KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN

A csalók minden lehetőséget megragadnak és leginkább az idős emberekre fókuszálnak, akik egyedül élnek. Beszélgessünk rokonainkkal a veszélyekről!

FORGALOMKORLÁTOZÁSRA KELL SZÁMÍTANI Bük-Csepreg térségébenFORGALOMKORLÁTOZÁSRA KELL SZÁMÍTANI Bük-Csepreg térségében

Bük

Egy világháborús légibomba elszállításának idejére az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani a 8624-es, valamint a 8614-es számú úton

MAGYARORSZÁG IDEIGLENESEN VISSZAÁLLÍTOTTA A HATÁRELLENŐRZÉST AUSZTRIA ÉS SZLOVÉNIA VISZONYLATÁBAN MAGYARORSZÁG IDEIGLENESEN VISSZAÁLLÍTOTTA A HATÁRELLENŐRZÉST AUSZTRIA ÉS SZLOVÉNIA VISZONYLATÁBAN

Zsira

Az új koronavírus-járvány elleni védekezés részeként 2020. március 12-én 0 órától a rendőrség újra ellenőriz az osztrák és a szlovén határon.

SZEMTANÚKAT KERESÜNK SZEMTANÚKAT KERESÜNK

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának II. Vizsgálati Alosztálya 18010/1016/2019. bűnügyi számon eljárást folytat garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT EGY SÚLYOSAN SÉRÜLT NŐÉRT BÜKREMENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT EGY SÚLYOSAN SÉRÜLT NŐÉRT BÜKRE

Bük

Feltehetőleg családon belüli erőszak áldozata lett az a középkorú asszony, akit szombaton délután szállított mentőhelikopter kórházba egy büki családi házból.

A SZÁM, AMI ÉLETET MENT - 112 A LAKOSSÁG SZOLGÁLATÁBAN A SZÁM, AMI ÉLETET MENT - 112 A LAKOSSÁG SZOLGÁLATÁBAN

Két helyszínen, nyílt nap keretében mutatjuk be a hívásfogadó központok munkáját.

Rendőri intézkedés Csepregen FRISSÍTVERendőri intézkedés Csepregen FRISSÍTVE

Csepreg

Szombaton történt rendőri intézkedéssel kapcsolatban információt kértünk a rendőrség sajtó szóvivőjétől.

A TEK ÁRTALMATLANÍTOTTA A ROBBANTÁSSAL FENYEGETŐZŐ FÉRFIT SAJTOSKÁLONA TEK ÁRTALMATLANÍTOTTA A ROBBANTÁSSAL FENYEGETŐZŐ FÉRFIT SAJTOSKÁLON

Sajtoskál

Információink szerint a mentők kérték a rendőrség segítségét Sajtoskálról, miután a férfi beteg, akiért kiérkeztek fenyegetőzni kezdett. Az utcában azt mondták, nem ez az első eset, de most benzineskannát is láttak nála.

A strandon is vigyáznak ránk (+fotógaléria)A strandon is vigyáznak ránk (+fotógaléria)

Bük

A Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság kedd délelőtt a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum területén tartotta a turisztikai idényt megnyitó és a nyár veszélyeire figyelmeztető kampányát.

Határvadászokat keresnekHatárvadászokat keresnek

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak állományába, járőrtárs beosztás betöltésére.

Rendőrségi felhívásRendőrségi felhívás

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya 2016. június 3-án fegyverismereti vizsgát tart.

Speedmarathon Vas megyében isSpeedmarathon Vas megyében is

Bük

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, összeurópai sebességellenőrzést hajt végre 2016. április 21-én 6.00 órától 2016. április 22-én 6.00 óráig.

Tartsuk be a jégen tartózkodás szabályait, figyelmeztet a rendőrség!Tartsuk be a jégen tartózkodás szabályait, figyelmeztet a rendőrség!

A mínuszok beköszöntével a tavak vize fagyni kezdett, azonban a jég még nem összefüggő, ezért azon tartózkodni nem biztonságos.

Keressük Farkas DzsenifertKeressük Farkas Dzsenifert

A Kőszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 18050/1882/2015. általános számon körözési eljárást folytat Farkas Dzsenifer 14 éves celldömölki lakos eltűnése ügyében.

Akcióban a büki kerékpáros rendőrökAkcióban a büki kerékpáros rendőrök

Bük

Elkísértük a büki rendőröket. (Képriport)

Focimeccsen alakult ki a vitaFocimeccsen alakult ki a vita

Egyházasfalu

Véleményezte a játékvezető döntését, majd tettleg bántalmazta.

Tolvajok jártak a büki iskolábanTolvajok jártak a büki iskolában

Bük

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrségi szóvivőt, aki a következő tájékoztatást adta:

Rendőrségi felhívás

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya 2012. december 13-án „házilagos lőszerszerelési és újratöltési” vizsgát tart. A vizsgára történő jelentkezés írásban, a név, a levelezési cím és a kívánt vizsgarész (golyós, sörétes, marok, elöltöltő) megjelölésével lehetséges. Levelezési cím: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya 9700, Szombathely, Söptei külső út 2. E-mail elérhetőség: simonsz@vas.police.hu A vizsgával kapcsolatosan érdeklődni a 94/311-240-es központi szám 74-01-es mellékének hívásával lehetséges.

Rendõrségi hírek

Vas megye közúthálózatán az elmúlt hétvégén - pénteken, szombaton és vasárnap – összesen tizenhárom közúti közlekedési baleset történt. A személyi sérüléses balesetek közül az ütközés három esetben könnyû sérüléssel, míg egy esetben halállal végzõdött. Ezen kívül további kilenc személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt, mely közül egy vadbaleset volt.

Vaddal ütközött

Bük

Egy büki férfi személygépkocsival Tormásliget felõl Csepreg irányába közlekedett. Haladása során a körforgalom elõtt egy õz ugrott jármûve elé. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt, az anyagi kár közel 400.000 Ft.

3 tekercs wc-papírt loptak a fürdõbõl

Bük

A Büki Gyógy- és Élménycentrum rendészeti vezetõje tett bejelentést a büki rendõrõrsre, miszerint három tekercs wc-papírt tulajdonítottak el a létesítménybõl. A helyszíni adatgyûjtést követõen a rendõrök intézkedés alá vontak két soproni személyt és a náluk lévõ csomag átvizsgálása során megtalálták az eltulajdonított papírtekercseket. Ezt követõen õket a Büki Rendõrõrsre elõállították és a tulajdon elleni szabálysértéssel kapcsolatban lefolytatott elõkészítõ eljárást követõen, az ügyben keletkezett iratokat a Kõszegi Városi Bíróságnak továbbították.

Bûnmegelõzési tanácsok kiskert- és hétvégiház-tulajdonosoknak

A téli idõszak végének közeledtével még mindig jellemzõ, hogy a tulajdonosok egyáltalán nem, vagy csak ritkán látogatják kiskertjüket, hétvégi házukat.

Simasági hírekSimasági hírek

Simaság

Az ünnepi díszbe öltözött, megújult emlékfalnál tartották községünkben március 15-én az ünnepi megemlékezést.

Ittasan közlekedett

Bő belterületén vontak intézkedés alá a járőrök egy segédmotor-kerékpárral közlekedő répcelaki férfit február 27-én a késő esti órákban. A férfivel szemben a helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt a rendőrök a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították. Vele szemben büntetőeljárás indult.

Rendőrségi hírek

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya 2012. február 17-én fegyverismereti (jártassági) vizsgát tart. A vizsgával kapcsolatosan érdeklődni a 94/311-240-es központi szám 74-01-es mellékének hívásával lehetséges. Egy egyházasfalui lakos január 30-án délután egy Peugeot típusú személygépkocsival közlekedett a 84-es számú főúton Sárvár felől Sopron irányába. Sajtoskál térségében a Bük-fürdő utcai leágazónál balra kívánt bekanyarodni, melynek során összeütközött az őt záróvonalon előző ismeretlen személy által vezetett ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú gépjárművével, ami az ütközést követően megállás nélkül továbbhajtott. A baleset következtében az előzetes orvosi tájékoztatás alapján a Peugeot vezetője 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. Az ügyben a rendőrség büntetőeljárás indított.

Nemesládony

Nemesládony

Szeretnék az idei évben pályázati támogatással - több település összefogásával – a szennyvízelvezetés évek óta húzódó problémáját megoldani Nemesládonyban. A középületek – orvosi rendelõ, tûzoltószertár – felújítása van soron, valamint az adódó hibák elhárításán, kijavításán igyekeznek folyamatosan dolgozni. De Bokor Endréné – aki az önkormányzatiság megalakulása óta vezetõje a településnek – a tervek szövésénél nagyon óvatos. Az önkormányzatok „sorsa”, a rájuk háruló feladatok, erõforrások biztos ismerete nélkül nem terveznek a településen nagyobb beruházásokat, eseményeket. Hagyományos programjaikat azonban az idén is megtartják. A legfontosabbak: a gyermeknap, a 2010-ben teljes egészében önerõbõl megvalósított új, korszerû játszótéren, a nyugdíjasok találkozója, és a falu legnagyobb rendezvénye a Falunap – július 9-én – a búcsú napjával összefûzve

Chernelházadamonya rövid hír

Chernelházadamonya

Az egyik biztonsági cég munkatársa telefonon jelentette, hogy Chernelházadamony községben egy majorba betörés történt és onnét egy Benelli típusú Bock sörétes vadászfegyvert, 1.000 Euró és 325.000 Ft készpénzt tulajdonítottak el.