2023. június 4. vasárnap
[Répcevidék]

VI. alkalommal „Kápolnák útján….” két keréken kulturális értékeink nyomában 2019. május 25.

VI. alkalommal „Kápolnák útján….” két keréken kulturális értékeink nyomában 2019. május 25.
A Napnyugat Turisztikai Egyesület és az Innovatív Platform Nonprofit Kft. már hatodik alkalommal rendezi meg idén a „Kápolnák útján...” című kulturális értékeink felfedezését megcélzó kerékpártúrát.

A program során az Alpokalja határmentén (osztrák oldalon Locsmánd - Füles), valamint a győr-moson-sopron megyei vidéken kerekeznek a résztvevők. Fülesről /Nikitsch/ a nagytemplomtól 8 órakor indul a program, majd Sopronkövesden a Szent László kápolnától indulunk tovább Nagylózson, Röjtökmuzsajon, Lövőn, Völcsejen, Sopronhorpácson, Undon, Locsmándon /Lutzmannsburg/ és Zsirán keresztül vezet az út a célállomásra, Répcevisre. A korábbi évekhez hasonlóan az egyes helyszíneken önkormányzati vezetők, illetve a falvakban működő civil szervezetek fogadják a túrázókat. Mindenütt frissítővel és finom falatokkal, s mellé rövid kulturális műsorral várják a megfáradt kerekezőket.
A fenti 11 helyszínen kápolnákat keresnek fel a résztvevők, megismerkednek a történetével, kulturális előadásokon, műsorokon vehetnek részt, miközben a frissítő ponton kínált üdítővel, falatokkal új erőt nyerhetnek. Az „útba eső" kápolnák felvonultatják a kápolnák széles skáláját, megtekinthető magántulajdonú-, temetői-, szőlőhegyi-, útmenti kápolna is, melyeknek mind megvan a saját történetük. Célkitűzésünk, hogy a nem motorizált közlekedési módokat továbbá a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározást népszerűsítsük, továbbá a szabadidő hasznos eltöltésének elősegítése, valamint a határmenti együttműködés keretében a szomszédos országokkal - beleértve azok magyarlakta térségeivel - fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése.
A programot támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Kerékpárral hét határon át" programja.
Szeretettel várjuk a résztvevőket!

Részletes program a plakáton.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
VI. alkalommal „Kápolnák útján….” két keréken kulturális értékeink nyomában 2019. május 25.