2022. november 30. szerda
[Répcevidék]

Választások Csepregen

Választások Csepregen
Megkérdeztük Rabi Imre képviselőt, aki egyike volt azoknak, akik kezdeményezték a Csepregi képviselőtestület feloszlatását.

Mi vezetett a képviselő testület feloszlatásához?
A Képviselő testület tagjaiként az átlátható gazdálkodást vártuk el. Hiába. Döntéseinkhez szükséges adatokat késve, hiányosan kaptuk meg. Kérésünk ellenére a testületi ülések idejét szándékosan a bizottsági elnökök munkaidejére hívták össze. A többségi testületi döntéseket rendszeresen felülbírálta a Polgármester. Saját hatáskörében hozott kötelezettségvállalásairól nem tájékoztatott. A politikai tanácsadó munkakört nem tartjuk hatékonynak és eredményesnek. Vlasich Krisztián 2014-ben sokkal több támogatást ígért, mint amennyi most érkezik.
Mi a jelenlegi jogi helyzet, mi a következő lépés?
A jogi helyzet egyértelmű. Az időközi választás lebonyolításáig szeptember 25-ig hivatalában marad a polgármester, s ellátja feladatait. A Képviselő-testület tagjai az új testület felállásáig ellátják feladatukat. A munka folyamatossága a jog által biztosítva van. A jelölt állítás során a régiek mellé újak jelentkezhetnek. Nyitott a pálya mindenkinek, aki tenni akar a városért és érti a demokrácia nyelvét.
Milyen hatással lehet a város életére a kialakult helyzet?
Hangulatkeltésre nincs ok. Ha az esküjét mindenki komolyan gondolja, akkor a nyár ellenére végig dolgozza a választásokig tartó időszakot, mert tennivaló akad bőven. A fejlesztési és működési támogatások nem egy személyre szólnak. Bizonyíték erre az is, hogy a megyében lévő független, vagy nem kormánypárti települések is szép összegű támogatásokat kapnak. Nézzenek körbe Bükön, Répcelakon, Celldömölkön. A kialakult helyzetben a választóknak a szerepe nagy. Nem kívánunk Vlasich Krisztián stílusában kampányolni, de tesszük a dolgunkat mi is, hiszen ezer szállal kötődünk Csepreghez. Ezt várják el a minket megválasztók, de ezt várják a kritikusan szemlélők is. Mi abban bízunk, hogy a település választópolgárai bölcs döntéseket hoznak, s az időközi választás után befejeződik az árokásás, a egyének és a közösségek egymásra haragítása. Egy új polgármesterrel és egy kompromisszum kész testülettel folytathatjuk a város érdekében vállalt munkát.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.