2022. november 30. szerda
[Répcevidék]

Munkában a Répce vidékéért!

yde
Észak-Vas megye országgyűlési képviselője, Ágh Péter értékelte a 2019-es évet. Mint mondta, az első szó a köszöneté, hogy ebben az esztendőben is dolgozhatott az itt élőkért a Magyar Országgyűlésben.

Csepregen folytatódtak az óvodát és az iskolai tornatermet érintő fejlesztések. A Rákóczi utcában elkészült a kerékpárút, megszépült a Malomkert. Átadhattuk a korszerűsített szennyvíztelepet, és beszámolhattunk a nyertes szennyvíz-elvezetési és -tisztítási rendszer rekonstrukciós pályázatáról. Több utca felújításához sikerült kormányzati támogatást szerezni, egy tavalyi kormányzati döntés révén idén is lehet utcát felújítani a városban. Csepregre az év végén is több mint 24 millió forint érkezett a biztonságos működéshez a Belügyminisztériumból.
Bükön kormányzati döntés által újjászülethetett a városon áthaladó főút. Bejelenthettük egy új kerékpárút építését és a templom előtti terület megújításáról szóló támogató döntést. A Városháza előtti park fejlesztésével igazi városközpont jött létre. A fürdő új gyógyászati központtal gazdagodott. A helyi turizmus erősítését szolgálja az a több milliárdos támogatás, melyet januárban jelenthettünk be. Döntések születtek a Bük és Csepreg közti út fejlesztéséről.
A kistelepüléseket érintően számos átadás mutatja a fejlődést. Hegyfalu térségében befejeződött a milliárdos szennyvízberuházás. Peresznyén átadtuk a felújított az óvodát. Egyházi terek újultak meg, többek közt Meszlenben, Kiszsidányban. Tormásligetetet, Iklanberényt és Lócsot a vízminőség-javító program érintette. A világháborús centenáriumi források révén megszépült, vagy új emlékművek tették szebbé Tömördöt, Csepreget. Számos település sikerrel pályázott szociális úton biztosított tűzifára. Zártkerteket érintő munkálatokra kapott forrást Gór, Peresznye, Répceszentgyörgy.
Orbán Viktor miniszterelnök támogatásával elindult a Magyar Falu Program. Ennek keretében óvoda, polgármesteri hivatal, 11 óvodaudvar, 7 orvosi rendelő, 8 belterületi út, 11 egyházi és 10 önkormányzati közösségi tér újulhat meg a választókerületben. Észak-Vas megyében 17 sikeres pályázatból orvosi, 16-ból közterületi eszközöket szerezhetnek be, és 11 temető kerülhet még méltóbb állapotba. A Répce vidékén például így valósulhat meg útfelújítás Bőben, Horvátzsidányban és járdafelújítás Lócson, Simaságon. Orvosi eszközöket szerezhetnek - többek között - Ólmodon, Peresznyén, Simaságon, Tormásligeten. Orvosi rendelőre jutott forrás Tömördön, önkormányzati és egyházi közösségi térre mások mellett Ólmodon, Peresznyén, Tompaládonyban, Vasegerszegen. Új falubusz érkezhet Chernelházadamonyára, Nagygeresdre, Nemesládonyba, Répceszentgyörgyre, Simaságra is. Közterületi eszközökkel gyarapodhat Hegyfalu, Meszlen. Óvodaudvart fejleszthet Peresznye. A temetőket érintően Hegyfalu, Iklanberény, Nagygeresd, Nemesládony végezhet munkálatokat. 2020-ban tovább folytatódik a Magyar Falu Program, melynek keretében arra törekszünk, hogy a legkisebb települések fejlesztési igényeit további elemekkel elégítsük ki, hiszen még bőven van feladat.
„Köszönöm, hogy '19-es választásokon sokan támogatták politikai közösségünket, a Fidesz-KDNP-t. Választókerületem összes, október 13-án megválasztott polgármesterét az ősszel találkozóra hívtam Sárvárra. Bízom ugyanis abban, hogy az elkövetkező években tovább folytatódhat Észak-Vas megye építése, hiszen még minden településen sok feladat áll előttünk. 2020 reményeim szerint arról is fog szólni, hogy újabb lépéseket teszünk ezek megoldásáért. A választókerület valamennyi lakójának örömökkel teli, egészséget adó új évet kívánok! "- mondta Ágh Péter

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.