2023. december 7. csütörtök
[Répcevidék]

Lobog a Székely zászló a csepregi városházán

Lobog a Székely zászló a csepregi városházán
Budapest XXII. kerületi önkormányzatának felhívásához csatlakozva Csepreg Város is szolidaritást vállalt a székelyföldi településekkel szimbólumaik szabad használatáért folytatott küzdelmükben és kitűzte a városháza falára a Székely zászlót 2013. március 12-én. Az európai unió, a magyar és Csepreg Város zászlaja mellett, már kint lobog a Székely zászló is.

Csepreg Város Önkormányzat Képviselő-testülete február 14-én megtartott ülésén döntött Vlasich Krisztián képviselő által benyújtott kezdeményezésről, melyet a testület 4:3 arányban támogatott.

A képviselő beadványában arra kérte a testületet „egyöntetűen ítélje el azt a tényt, hogy a székelyföldi önkormányzatok vezetőit Romániában pénzbírsággal fenyegetik, csak azért mert ősi jelképeikből született lobogót épületeikre kitűzik. Vállaljunk szolidaritást minden székelyföldi polgármesterrel és valamennyi erdélyi magyarral, hogy érezzék, Csepregen is él a nemzeti összetartozás - írta levelében." A zászló költségeinek beszerzését természetesen a képviselő maga állta.

Varga Viktória

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.