2023. december 7. csütörtök
[Répcevidék]

Feszültség Csepregen

Feszültség Csepregen
Vlasich Krisztiánt, Csepreg város polgármesterét kérdeztük a képviselő testület feloszlatásáról és a lehetséges következményekről.

-Mi vezetett Csepreg Város képviselő testületének feloszlatásához? A Répcevidék olvasói bizonyára már tudják, hogy a testület feloszlatását Rabi Imre képviselő kezdeményezte, azzal a mondvacsinált indokkal, hogy nem látnak rá a város pénzügyi működésére. Azóta már többször bebizonyosodott, hogy mindez csak ürügy volt, Rabi Imre és csapata (Király Árpád, Kovács András, Ziembicki Erzsébet) valójában azért oszlatták fel a testületet, mert nem tudták elfogadni, hogy személyem vezeti Csepreg városát. Mára egyértelműen látszik, hogy a háttérben egy korábbi bukott polgármester-jelölt áll, Dénes József, akire 2014-ben a csepregiek nagy többsége mondott nemet. Most is ő mozgatja a szálakat, jelenleg éppen Kovács Andrást szeretné a polgármesteri székbe ültetni. 2014-ben vettem át a polgármesteri staféta botot, azóta azon dolgozom, hogy Csepreg fejlődjön. Jelentős mértékű források érkeztek a városba és bátran mondhatom, a velünk hasonló méretű településekhez képest lényegesen több támogatást kaptunk. Őszintén kell szólni arról is, hogy ma, a 21. században úgy éreztem, sokkal lendületesebb, hatékonyabb munkára van szükség. Büszke vagyok arra, hogy kiváló szakemberek és hivatali dolgozók segítségével egy igazi ütőképes csapatot építettünk, akikkel eredményes munkát tudunk folytatni.


-Jelenleg mi a helyzet és mi a törvényileg meghatározott következő lépés? A Helyi Választási Bizottság összeült, és meghatározta az időközi választások időpontját. 2016. szeptember 25-én, vasárnap járulhatnak a választópolgárok az urnák elé. Addig igyekszünk legjobb tudásunk szerint dolgozni, hiszen továbbra is az a célunk, hogy Csepreg fejlődjön. Többször elmondtuk, hogy így jóval nehezebb a dolgunk, hiszen minden döntéshozó a helyi politikai helyzetről érdeklődik, de személyes kapcsolataimnak köszönhetően minden követ megmozgatunk annak érdekében, hogy a lehető legjobban tudjuk kihasználni az előttünk álló lehetőségeket.


-A város életében milyen hatásai lehetnek a kialakult helyzetnek? A csepregiek tudják, hogy most valóban a jövőnkről van szó. A következő időszakban rengeteg EU-s pályázatot írnak ki, melyek nagyban meghatározzák a város fejlődését. Hiszem, hogy káosz és zavarkeltés helyett összefogásra és kemény munkára van szükség. Az időközi önkormányzati választásokon nem egyedül, hanem egy széleskörű összefogásnak köszönhető csapattal méretjük meg magunkat. Hamarosan megismerhetik képviselő jelöltjeinket, akikről már most bizton állíthatom, hogy kiváló emberek. Bízom benne, hogy az itt élők nemet mondanak az internetes hazugság gyárak újabb és újabb rémhíreire, valamint Dénes József és csapatának rágalmaira. Sok még a közös feladatunk, most az a legfontosabb, hogy káosz helyett végre egymással összefogva, egymást tiszteletben tartva tegyünk a fejlődésért. Hiszem, hogy a fejlődés garanciája, ha széthúzás helyett stabil és reális módon vezetjük a várost. Jómagam nem kívánok részt venni a sárdobálásban, hiszen meggyőződésem, hogy most még inkább kemény munkára és nem káoszt eredményező veszekedésre van szükség.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.