2022. november 30. szerda
[Répcevidék]

Feszültség Csepregen - válasz Vlasich Krisztián polgármester interjújára

A lap előző számában megjelent interjúban az esetleges újraválasztásáért küzdő csepregi polgármester olyan valótlan állításokat fogalmazott meg személyemmel kapcsolatban, melyekre – jó hírnevem védelme érdekében - kénytelen vagyok röviden reagálni.

Azt a tiszteletlenséget, ami a nevem pontatlan használatában jelentkezik a részéről, csak zárójelben említem meg. Az azonban már végképp elfogadhatatlan, hogy alaptalan vádakat, rágalmakat fogalmazott meg. Szégyen ez nem csak őrá, hanem azokra is, akik egy ennyire elfogadhatatlan, a polgárokat támadó, rágalmazó, diktatórikus stílust képviselő polgármestert képesek a bizalmukban részesíteni.
Abban, hogy a helyi nyilvánosság gyakorlatilag megszűnt s helyette csak egyoldalú polgármesteri propaganda működik, felelőssége van az időközi választást kikényszerítő képviselőknek is. Korábban kellett volna felismerniük a helyzet tarthatatlanságát és sokkal kritikusabban kellett volna már eddig is dolgozniuk. Ami csekély eredményt az eltelt közel két esztendő hozott, azonban nekik is köszönhetjük! Nagyobb azonban a vétkük azzal, hogy sokáig eltűrték egy súlyosan jogsértő, a város egészének érdekeire nézve hátrányos döntéseket hozó, alkalmatlan városvezetés működését. Csak az enyhíti a felelősségüket, hogy képesek voltak saját személyes érdekeiken túllépve, valóban a város javát szolgálni a feloszlatás május 30-i kimondásával.
Megteremtették a lehetőséget arra, hogy a polgárok szeptember végén egy jobb vezetéssel válthassák fel a mostanit. A város ne egy-két ember, vagy egy-két család hitbizománya legyen, hanem valamennyiünké.
A tisztességhez hozzá tartozik egymás megbecsülésén túl az egyenes és igaz beszéd is.

 

Dr. Dénes József, Csepreg

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.