2023. szeptember 23. szombat
[Répcevidék]
Politika
Időközi választás Szakonyban

Időközi választás Szakonyban

Szakony

Miután a testület feloszlatta magát, így időközi választást írtak ki 2023. február 5-re. Polgármester 143 szavazattal: Reseterics-Boros Evelin Forrás: valasztas.hu

Új politikai mozgalmat alapít Bencsik János, hogy képviselje azokat, akiket senki sem képviselÚj politikai mozgalmat alapít Bencsik János, hogy képviselje azokat, akiket senki sem képvisel

Polgári Válasz néven új politikai mozgalom alakul a polgári értékek képviseletére, amelyeket sem a Fidesz, sem a közös pártlistára készülő ellenzék nem képvisel – jelentette be Bencsik János független országgyűlési képviselő. Leszögezte: semmilyen körülmények között nem fognak közös listán indulni az elmúlt tíz vagy az azt megelőző nyolc év kormányzásának felelőseivel.

Munkában a Répce vidékéért! Munkában a Répce vidékéért!

Kiszsidány

Észak-Vas megye országgyűlési képviselője, Ágh Péter értékelte a 2019-es évet. Mint mondta, az első szó a köszöneté, hogy ebben az esztendőben is dolgozhatott az itt élőkért a Magyar Országgyűlésben.

Nekem Vas megye az első!Nekem Vas megye az első!

Bük

2010-es országgyűlési képviselővé választásom óta minden tőlem telhetőt megtettem Vas megyéért a Parlamentben. Felszólalásokkal, költségvetési módosító javaslatokkal, írásbeli kérdésekkel, egyeztetésekkel képviseltem a Vas megyeiek érdekeit, aminek több esetben eredménye is lett. A Jobbik alelnökeként is lelkiismeretesen és aktívan dolgoztam közösségünkért.

Bükről és Csepregről az Országgyűlésben Bükről és Csepregről az Országgyűlésben

Bük

A hagyományoknak megfelelően 2019. utolsó parlamenti ülésnapján is országgyűlési felszólalásban köszöntötte Ágh Péter, észak-Vas megye képviselője azokat a közösségeket, melyek ebben az esztendőben ünnepeltek évfordulót.

Tisztújítás a Vas megyei JobbikbanTisztújítás a Vas megyei Jobbikban

Csepreg

A Vas megyei Jobbik tisztújító megyei választmányi ülésén – melyen részt vett Zakó László regionális igazgató is – a küldöttek egyhangúlag támogatták, hogy a megyei elnöki tisztséget két évig Rába Kálmán töltse be.

Új polgármestert választottak RépceszentgyörgyönÚj polgármestert választottak Répceszentgyörgyön

Répceszentgyörgy

Vasárnap megtartott választáson új polgármestert választottak.

Bana Tibor közleménye:Bana Tibor közleménye:

Csepreg

Kedden megalakult az új csepregi képviselő-testület, melynek az időközi önkormányzati választások eredményeként a Jobbik színeiben tagja lett Varga Dániel barátom is.

Teljes és hivatalos a lista a csepregi választásokhozTeljes és hivatalos a lista a csepregi választásokhoz

Csepreg

Itt olvashatja a képviselőjelöltek és polgármesterek teljes névsorát

Íme itt az "étlap egy része" ebből választhatunk szeptember 25-én CsepregenÍme itt az "étlap egy része" ebből választhatunk szeptember 25-én Csepregen

Csepreg

A csepregi választási bizottság megtartotta ülését. A lenti nevekből is lehet választani a csepregi polgároknak új testületet szeptember végén. Végleges lista augusztus 22-én 16 óra után lesz teljes

Feszültség Csepregen - válasz Vlasich Krisztián polgármester interjújára

Csepreg

A lap előző számában megjelent interjúban az esetleges újraválasztásáért küzdő csepregi polgármester olyan valótlan állításokat fogalmazott meg személyemmel kapcsolatban, melyekre – jó hírnevem védelme érdekében - kénytelen vagyok röviden reagálni.

Nyílt levél Vlasich Krisztiánhoz, Csepreg legutóbb 590 választó által, 622 ellenében megválasztott polgármesteréhez!Nyílt levél Vlasich Krisztiánhoz, Csepreg legutóbb 590 választó által, 622 ellenében megválasztott polgármesteréhez!

Csepreg

Csepreg bukott** polgármestere nem kíván részt venni a sárdobálásban, helyette inkább fekáliát önt vödörből a képzelt ellenfele - szerény személyem – nyakába.

Választások CsepregenVálasztások Csepregen

Csepreg

Megkérdeztük Rabi Imre képviselőt, aki egyike volt azoknak, akik kezdeményezték a Csepregi képviselőtestület feloszlatását.

Feszültség CsepregenFeszültség Csepregen

Csepreg

Vlasich Krisztiánt, Csepreg város polgármesterét kérdeztük a képviselő testület feloszlatásáról és a lehetséges következményekről.

Önkormányzati alakuló ülés CsepregenÖnkormányzati alakuló ülés Csepregen

Csepreg

A kisváros új önkormányzata október 27-én tartotta meg ünnepi alakuló ülését. A rendezvényen jelen volt

Tisztelt Tormásligetiek!

Tormásliget

Önkormányzati választások (FRISSÍTVE: hétfő 00:08)Önkormányzati választások (FRISSÍTVE: hétfő 00:08)

Bük

Bükön maradt Németh Sándor a polgármester

Minden jó, ha jó a vége?Minden jó, ha jó a vége?

Csepreg

Az önkormányzatok idei nehéz anyagi helyzetéről gyakran olvashattak a sajtóban. Lapunkban is többször foglalkoztunk a csepregi szűkös költségvetéssel.

Közös Önkormányzati HivatalKözös Önkormányzati Hivatal

Zsira

Január 1-vel az önkormányzatok működésében komoly változások léptek életbe. Ezzel kapcsolatosan kérdeztük Czipetics Györgyné sopronhorpácsi jegyzőt, aki elmondta, hogy:

Lobog a Székely zászló a csepregi városházánLobog a Székely zászló a csepregi városházán

Csepreg

Budapest XXII. kerületi önkormányzatának felhívásához csatlakozva Csepreg Város is szolidaritást vállalt a székelyföldi településekkel szimbólumaik szabad használatáért folytatott küzdelmükben és kitűzte a városháza falára a Székely zászlót 2013. március 12-én. Az európai unió, a magyar és Csepreg Város zászlaja mellett, már kint lobog a Székely zászló is.

Gyurcsányt mindenki ismeri, pártját csak a választók fele

Csepreg

Gyurcsányt mindenki ismeri, pártját csak a választók fele Országjáró körútja vasi állomásán Acsádra, Bükre és Csepregre is ellátogatott Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnökét nem akarták beengedni az Acsádi Idősek Otthonába, később együtt ebédelt a büki iskolásokkal, Csepregen pedig fórumot tartott. A politikust 100 magyarból 99 ismeri; leginkább az 50 feletti nők látogatják politikai fórumait, és a Répcevidéknek adott interjújából az is kiderül, hogy nem szeretne újra miniszterelnök lenni. A vasi körútról, politikai ambícióiról és pártja, a Demokratikus Koalíció elképzeléseiről is kérdeztük Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, országgyűlési képviselőt.

Határon innen és túl…

Csepreg

A Jobbik Ifjúsági tagozatainak valamint több száz civil ember összefogása és nemzeti tudatukból fakadó segítségnyújtása nyomán az I. Wass Albert Könyvgyûjtõ Akció néven, karitatív céllal meghirdetett egy hónapon át tartó kezdeményezés a napokban ért el végállomásához. Az országos összefogás eredményeként 42 ezer könyvet (tankönyvek, kifestõk, regények, történelmi témájú alkotások) jutattak el a Moldvai Csángó Magyarok Szövetségének Lábnyikra, ahonnan az illetékesek tovább adják azon csángó települések számára a könyveket, ahol még ha nyomokban is, de õrzik a magyar nyelv értékeit, megkönnyítve ezzel a Szövetség munkáját. A határon túlra kamionnal szállított könyveket 40 fiatal kísérte el, akik között Vas megyébõl a körmendi delegáció mellett a csepregi Ifjúsági tagozatból is képviseltette magát 2 fõ, Varga Dániel és Lõrincz Lejla. Látva, hogy mekkora öröm- és segítségként érte a határon túli magyar testvéreinket az adomány, további hasonló akciók megszervezését tervezik az illetékesek.