2020. augusztus 15. szombat
[Répcevidék]

Új együttműködés – kínai delegációt fogadott Csepreg város polgármestere

Új együttműködés – kínai delegációt fogadott Csepreg város polgármestere
Elfogadták a városvezető meghívását és a III. Csepregi Palacsinta Fesztiválon is részt vettek a kínai Nanning város képviseltében érkező népes delegáció tagjai.

Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere, Hárominé Orbán Erika alpolgármesterrel együtt köszöntötte a vendégeket az önkormányzati hivatal dísztermében július 12-én, pénteken. A Kína délkeleti területén fekvő Gunangxi tartományból érkező delegáció tagjai helyi gazdasági és turisztikai szereplőkből álltak, akik nyitottak az új helyek, így Csepreg iránt is, s szívesen ismerik meg a helyben rendelkezésre álló lehetőségeket. A Csepregen töltött idő alatt megismerkedhettek a város fekvésével és természeti adottságaival, valamint a helytörténeti múzeum kincseivel és a helyi bortermesztéssel is.
A nanningi küldöttség vezetője, Qiao Jian a kapcsolatot tovább erősítve Csepreg városvezetőit a CHINA-ASEAN expóra is meghívta, ahol a szervezők baráti kapcsolatok megerősítésére, a területek közti együttműködések elősegítésére adnak majd lehetőséget. A kínai és a magyar fél is bízik a további sikeres együttműködések kialakításában, melyre bizakodást adhat Oiao Jian delegáció vezető és Vlasich Krisztián polgármester személyes jó kapcsolata.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.