2022. december 2. péntek
[Répcevidék]

Tormásliget község alakuló ülésének polgármesteri beszéde

Tormásliget község alakuló ülésének polgármesteri beszéde
Tisztelettel szeretném megköszönni az ismételt bizalmat!
Nagyon meg vagyok hatódva, hiszen a hatodik ciklusomat kezdem meg mint Tormásliget polgármestere. Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott, és azoknak a részt vételét is, akik nem rám adták a voksukat.

Ez is mutatja, hogy van (lesz) még mit tennünk.
Emlékszem, 1998-ban, amikor először tettem polgármesteri esküt, azzal kezdtem, hogy ezzel a bizalommal élni kell, és nem visszaélni. A testület és jómagam - ahogy eddig is - a település érdekeit szem előtt tartva a faluért, Önökért, Értetek fogunk dolgozni!
A megválasztott testületi tagoknak gratulálok, és kérem őket, hogy a legjobb tudásuk szerint segítsék a munkámat! A település minden lakóját kérem, hogy adjanak ötletet, tanácsot, hogy mi az, ami szerintük megoldásra vár, mi az, amit szeretnének megcsinálni!
Ami biztató, hogy a falu pénzügyi helyzete stabil. A kastély, a volt italbolt sorsát át kell gondolni, és a lehetőségekhez képest rendezni. Ha az italboltot nem tudjuk kiadni, akkor funkciót kell neki találnunk.
A falu lakóit tájékoztatni kell az önkormányzat munkájáról, elejét véve a pletykáknak, amelyek rendszerint nem valós információn alapulnak.
Idősödő falu vagyunk, folyamatosan figyelnünk kell, mint ahogy eddig is tettük, a nyugdíjasokra, egyedül élőkre.
Szeretném, ha az eddigi programjaink továbbra is megrendezésre kerülnének, hiszen ezeknek kell összetartani, összekovácsolni a közösséget. Ezen van mit javítanunk, de remélem, hogy a testületi tagok közreműködésével és a település lakóinak segítségével itt is előre tudunk lépni.
Minden olyan pályázatot be fogunk adni, amit úgy látunk, hogy számunkra eredményes lehet!
A célok közösek, ha megvalósulnak, akkor a siker is közös lesz! Csak akkor érhetjük el a céljainkat, ha közösen gondolkodunk, közösen cselekszünk.
Akinek bármilyen ügyben segítségre van szüksége, mint eddig is, nyugodtan kereshet!
A pozitív együttműködés reményében kívánok a képviselő-testület tagjainak jó egészséget, erőt, kitartást és sok sikert az önkormányzati munkához!

 

Mester Árpád

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.