2021. március 2. kedd
[Répcevidék]

Téravató és nyárbúcsú

A nyár folyamán elkészült és átadásra került a falu fedett közösségi tere.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően az egyházak képviselői megáldották és felszentelték az új létesítményt.
Ágh Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy milyen fontos és örvendetes az, amikor a gyülekezetek együtt tudnak lenni, egy közösséggé formálódva tudnak ünnepelni, s hogy ebben milyen nagy szerepe van a hitnek, a vallásnak. Az ökumenikus istentisztelet prédikációi is az egymás elfogadására, a valahova tartozás érzésére vonatkozó üzeneteket hangsúlyozták. Kiemelték, hogy napjainkban különösen fontos szerepe van a közösségeknek, hisz az Isten társasági lénynek teremtett minket, hogy együtt tudjunk élni és érezni. Ennek megvalósulásához segítő szeretetre van szükség, melynek kiapadhatatlan forrása az Úr.
Az ünnepi mise után a közös játéké, a szórakozásé volt a főszerep. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a kedvükre való játékot. A legkisebbeknek légvár, a nagyobbaknak rodeóbika és élőcsocsó állt rendelkezésükre a kikapcsolódáshoz. Az ünnepség vacsorával és bállal zárult, amelyhez Bakos Roland szolgáltatta a zenét.
Szeptember első hétvégéjén elbúcsúztattuk az idei nyarat. A hangulatos, vidám délután a játék jegyében telt, sorversenyek, ügyességi versenyek, csapatjátékok követték egymást. Volt zsákban futás, talicskatolás, labdaterelgetés, célba dobás, kötélhúzás és még számos mókásabbnál mókásabb versenyszám. A vetélkedés után a megérdemelt vacsora sem maradhatott el, amit az ügyes kezű fiúk főztek. A lelkes anyukák jóvoltából még lángos és vattacukor is készült, melyek nagy sikert arattak a kicsik és a nagyok körében egyaránt. A nap befejezéseként a tábortűz és a foci sem maradhatott el.
Köszönjük mindazoknak, akik részvételükkel és támogatásukkal lehetővé tették a nyári programok megvalósulását.

H. H. R.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.