2023. november 30. csütörtök
[Répcevidék]

SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Csepreg Város Önkormányzata és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciuma sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a csepregi óvoda felújítására és bővítésére. A TOP-1.4.1-15-VS1-2019-00050 számú projekt Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 212,31 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt átfogó célja a Csepregi Óvoda és Bölcsőde Közös Igazgatású Intézmény fejlesztése által az óvodai nevelés minőségének növelése, a gyerekek harmonikus fejlődésének elősegítése, egyenlő hozzáférés biztosítása és a fenntarthatóság erősítése volt. Speciális célja a tevékenység tárgyi feltételeinek javítása, felügyeleti szervek által megállapított hiányosságok megszüntetése.

A beruházás során az épület belső terei megújultak, a felújítási munkálatok közé tartozott a 6 db csoportszoba, közlekedő, szociális és egyéb helyiségek, mint például vezetői, gazdasági iroda, raktár korszerűsítése is. A belső nyílászárókat cserélték, a csoportszobák padlóburkolatai és falfelületei is megújultak, a közlekedő, valamint a vizesblokkok új hidegburkolatokat kaptak. A projekt keretében akadálymentesítés mellékhelyiség is kialakításra került.

A bölcsődei csoportszoba új épületbe helyezésével és az óvoda épület bővítésével új tornaszoba, logopédia, nevelői szoba és szociális helyiségek alakultak, amelyek megfelelnek a mai kor igényeinek és a jogszabályi előírásoknak.

A projekt keretében az óvoda valamennyi helyiségében a meglévő, elavult berendezések helyett új bútorzat készült, illetve a kisgyermekneveléshez szükséges fejlesztő és IKT-eszközök is beszerzésre kerültek udvari, játszótéri eszközök mellett.

A felújítást és bővítést követően egy teljesen megújult, korszerű intézménybe térhettek vissza az óvodás gyermekek és a dolgozók.

A fejlesztést Csepreg Város Önkormányzata és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciuma valósította meg a Széchenyi 2020 program keretében.
A projektről bővebb információt a www.csepreg.hu és a www.vasmegye.hu oldalon olvashatnak.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
SAJTÓKÖZLEMÉNY