2023. március 27. hétfő

Pályázati Hírek – Csepreg

Dr. Tarsoly Ádám

Horváth Zoltán, Csepreg város polgármestere az alábbi pályázati fejleményekről számolt be az elmúlt egy hónapban:

Elsőként a város TOP turisztikai pályázata vonatkozásában beadott többlettámogatási igényének pozitív elbírálását emelte ki, amely döntés további 9.498.741,- Forint összeg felhasználását teszi lehetővé a projekt megvalósítása során. E pályázat több turisztikai fejlesztést foglal magában, amelyek egyik fő eleme egy vinotéka kialakítása.

Ezt követően a Mátyás utcai útfelújításról számolt be, amely most annak köszönhetően folytatódhat, hogy a Belügyminisztérium 20.000.000,- Forinttal egészíti ki a város önerejét. Ezzel kapcsolatban polgármester úr megjegyezte, hogy természetesen folyamatosan keresik a lehetőségeket, forrásokat más utcák felújítására is, így például a Damjanich utca felújítására beadott pályázatuk is jelenleg tartalék listán van.

Végül az MFP-ÖTIF/2021 kódszámú, „Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése" c. pályázaton elnyert mindösszesen 1.498.600,- Forintról értesülhettünk, amelyet a kegyeleti közszolgáltatás színvonalának megőrzésére, emelésére tud a város fordítani. Ezzel kapcsolatban bejelentésre került az is, hogy a korábban bejelentett MFP-FVT/2020 kódszámú pályázati kiíráson elnyert 4.987.980,- Forint összegű támogatásnak köszönhetően már el is készült mindösszesen 130 méter (a ravatalozó mellett kezdődő közlekedő szakasz mintegy 110 fm hosszúságban a kápolna vonaláig, illetve a kápolnával szemben állva, annak bal oldalán lévő szakaszon) eredetileg füves, helyenként kavicsos ösvény szilárd burkolattal való ellátása.

Polgármester úr több alkalommal is köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő úr fenti pályázati sikerek vonatkozásában kifejtett tevékeny közbenjárásáért, amely nélkül nem valósulhatnának meg ezek a fejlesztések.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.