2022. november 30. szerda
[Répcevidék]

Pályázati Hírek – Csepreg

Dr. Tarsoly Ádám
Pályázati Hírek – Csepreg

• Októberben érkezett a hír, hogy a város Damjanich utca felújítására tavasszal benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült, így annak teljes szakasza - mintegy 375 méter hosszúságban - közel 40 millió forintos támogatásból újulhat meg. A kivitelezés ugyanazzal a technológiával fog megvalósulni, mint például a legutóbbi utca felújítás, a Visi utca esetében. Várható befejezése: 2022. december 31.

• Eközben már zajlik a Dózsa utcai járda újjáépítési munkálata is több, mint 1000 méter hosszan, amelyet a városgazdálkodás munkatársai - az időjárási viszonyokra figyelemmel folyamatosan - maguk végeznek.

• A korábban bejelentett, mintegy 467.894.673,- forintos - óvoda felújítására, bővítésére, valamint bölcsőde építésére elnyert - pályázati támogatás eredményeként már átadásra kerültek a munkaterületet, ahol a bontási munkálatok java része már be is fejeztődött. A kivitelezés várható befejezése a bölcsőde esetében 2022. 11. 13., az óvoda esetében 2022. 05. 13.

• A fenti hírrel kapcsolatos a város egyik energetikai pályázata is, amely eredményeként az óvoda, valamint a volt általános iskola épülete is napelemeket, egyéb energetikai fejlesztéseket kaphat. A támogatás jelenlegi összköltségvetése 92.392.612,- forint. Befejezési határideje: 2022. 07. 14.

• Csepreg turisztikai fejlesztései vonatkozásában a képviselő-testület „Mesterségek Fája" fantázianevű turisztikai látványosság létrehozásáról döntött, amelyet a körforgalomnál kialakított kerékpáros pihenőhely mellett terveznek létrehozni. A végső forma eldöntésébe bevonásra került a lakosság is, mivel a város Facebook-oldalán bárki szavazhatott a számára tetsző látványtervre.

• Mindezek mellett a Magyar Falu program keretében meghirdetett, „Kommunális eszköz beszerzése - 2021" című, MFP-KOEB/2021 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott támogatási kérelem is pozitív elbírálásban részesült. Ennek köszönhetően Csepreg 13.856.872,- forinttal gyarapodott, amelyből a városgazdálkodás eszközeit bővítheti az alábbiakkal: padkakasza, homlokrakodó, ágaprítógép, tuskómaró, egyéb kistraktor kiegészítők, fűnyíró traktor, sövényvágó, fűkasza, fűnyírógép, szegélynyíró, sövényvágó, láncfűrészek, lombfúvó/-szívó, sarokcsiszolók, kőroppantó, akkus fúrócsavarozó, dugókulcskészlet, festékkeverő, magasnyomású mosó, elektromos kéziszerszámkészlet. Az eszközök nagy részét már használatba is vette a városgazdálkodás.

• A Magyar Falu program keretében elnyert 1.498.600,- forint összegű támogatás eredményeként új kegyeleti hűtő beszerzésére is sor kerül, amely várhatóan ez év december 31. napjáig kerül üzembehelyezésre.

• A város természetesen idén is pályázott szociális tűzifa iránti támogatásra, amely eredményeként idén 2.819.400,- forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ennek az összegnek köszönhetően további 148 erdei köbméter keménylombos tűzifa vásárlására nyílt lehetősége az önkormányzatnak. A lakossági kérelmek benyújtásáról, azok részletszabályairól a város weboldalán, Facebook-oldalán tesznek majd közzé részletes tájékoztatást.

• Bejelentésre került a Mátyás utca felújítására elnyert 20.000.000,- forint összegű feladatellátási támogatás is, amely kivitelezése az utca víziközmű rekonstrukcióját követően kezdődhet meg, várhatóan 2022 tavaszán.

Végezetül két benyújtott pályázat, amelyek eredményéről még nem érkezett hír:

• A város támogatási kérelmet nyújtott be a VP6-7.2.1.1.-21 kódszámú, „Külterületi helyi közutak fejlesztése" c. felhívásra, amelyben 315.603.908,- forint összegű támogatást igényelt a Téglagyári, valamint Tiloserdei utak felújítására egészen a Rotterman kertnél lévő útelágazásig.

• A Zártkerti Programban szintén támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzat 20.400.000,- forint összegben, melynek keretében a Hanga kapunál lévő útszakasz 360 méterre újulhatna meg pozitív elbírálás esetén. A projekt további része őshonos szőlő- és gyümölcsfák telepítését is magában foglalja. Ennek eredményéről még nincs hír.

Horváth Zoltán polgármester köszönetét fejezte ki valamennyi fenti pályázati sikerért Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, aki nélkül azok nem valósulhattak volna meg.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Pályázati Hírek – Csepreg
Pályázati Hírek – Csepreg
Pályázati Hírek – Csepreg