2020. február 23. vasárnap

Öt intézményt korszerűsítenek Csepregen

Öt intézményt korszerűsítenek Csepregen
Magyar Kormány támogatásának köszönhetően öt intézményt újítanak meg az elkövetkező két évben Csepregen, ugyanis 392 millió forint támogatást nyert a város energetikai felújításokra – közölte a jó hírt Vlasich Krisztián, polgármester és Ágh Péter, országgyűlési képviselő.

A fejlesztések során tovább korszerűsödik az óvoda épülete, ahol a gázkazánt hőszivattyúval váltják ki és az épület tetejére napelemeket szerelnek. A Közösségi Szolgáltató Ház födémét szigeteléssel látják el, de a hőszivattyú kiépítése és napelem is szerepel a tervek között.
A Hivatal felújítása is tovább folytatódik, ahol a belső felújítások után az épület teljes homlokzat hőszigetelése, az alsó szinten a nyílászárók cseréje és gépészeti korszerűsítés, napelem kiépítés is megtörténik.
Az Egészségház és a Művelődési Ház épületében a gépészeti munkák, hőszigetelés és a nyílászárók cseréje lesz majd a feladat. Ennek a két ingatlannak a tetejére is kerül napelem, valamint a jelenleg üzemelő kazánokat hőszivattyús rendszer váltja majd fel.
A fejlesztésekkel kapcsolatosan Vlasich Krisztián polgármester elmondta: a közintézményekben a fűtés és a meleg-víz használati szükséglet jelentős részét megújuló energiával állítják majd elő, így az üzemeltetés terén jelentős költségeket takaríthat meg a város.
A polgármester megköszönte a Magyar Kormány támogatását és Ágh Péter országgyűlési képviselőjének együttműködő és támogató munkáját. A városvezető szerint: a hármas szövetségnek köszönhetően számos fejlesztés valósulhatott meg az elmúlt időszakban a városban, mely során évtizedes elmaradásokat törleszthettek. Ezt a munkát kívánják a jövőben is folytatni.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.