2022. december 3. szombat
[Répcevidék]

Őszi faluszépítés Lócson

Reichardt Nikolett
Őszi faluszépítés Lócson

Az Országfásítási Program keretében 10 gömbszivarfát és 5 királydiót ültethettünk el a Fő utcában és az Arany János utcában. A fák ültetéséről Horváth István alpolgármester, Pietrowski Zoltán falugondnok és képviselő, valamint Varga László önkormányzati dolgozó gondoskodott.
A Rózsafalu Civil Egyesület különböző pályázati támogatásaiból újabb faluszépítő akciókat végeztünk. A Tesco „Ön választ, mi segítünk" program 2021. évi kiírásán második helyezést elérve 200.000,- Ft támogatásból elkezdtük kialakítani a gyógy- és fűszernövénykertet, három magaságyásba 28 tő évelő növény került, kora tavasszal egynyáriakkal és 2 paddal bővül a kert, a padok mellé levendula is kerül.
A Falusi Civil Alap támogatásából 50 tő rózsát ültettünk, marhatrágyával gondoskodtunk a tápanyagpótlásról, és Reiber Lajos asztalosműhelyében készül további 6 köztéri pad, melyeket tavasszal helyezünk ki. Az önkormányzat további 180 rózsatövet vásárolt a lakók háza előtti közterületekre, azzal a kéréssel, hogy minden lakó gondozza a jövőben a kapott rózsákat a saját háza előtt.
A Virágos Magyarország Versenyben a Bruno Nebelung GmbH által felajánlott szponzori díjat nyertük el, melynek keretében 500 tulipánhagymát kaptunk, így tavasszal már tulipánok is díszítik a rózsafalut. Jövőre ismét nekivágunk a megmérettetésnek.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.