2023. szeptember 25. hétfő
[Répcevidék]

Mesés új turisztikai attrakció és kényelmesebb a Bükön és Iklanberényben kerékpározók útja

yde
Mesés új turisztikai attrakció és kényelmesebb a Bükön és Iklanberényben kerékpározók útja

Répce menti mesevilágba kalauzol a Deák park, játszótér lett a felsőbüki füves területből, miközben Bükfürdőn kerékpárút készült, Iklanberényben pedig kerékpáros pihenő a TOP turisztikai programban elnyert több mint 196 millió forintból.
A térségben egyedülálló és európai színvonalú játszótér lett a Deák parkból. Állatfigurákat formázó hinták és mászókák sora várja a legkisebb és a kicsit nagyobb gyerekeket a Répce mente meséit időző játszótéren. Hetyésy Katalin és Sudár Lászlóné gyűjteménye inspirálta a játszóeszközöket. Vidám, színes és biztonságos gumiburkolat került a játékok alá, azok köré lombhullatók csemetéit ültették a már kiöregedett örökzöldek helyére. A faültetés novemberben zárult, arra elkészült a kerítés és már birtokba vehetik a helyi családok és az itt vendégeskedő turisták a mintegy 900 négyzetméteres területet.
Az új játszótér a turisztikai beruházás harmada, bővíti a büki, bükfürdői lehetőségek sorát: a pihenést, feltöltődést szolgáló gyógyfürdő, valamint az aktív kikapcsolódást nyújtó kerékpáros attrakciók mellé családbarát időtöltést kínál a városba látogatóknak.
A több mint 196 millió forintos támogatásból Bükfürdőn kerékpárút készült: az ökumenikus kápolnától a fürdő felé, a buszmegállókig sétányt alakítottak ki a bicikliút-építéssel. Egyre többen kerékpároznak nemcsak a fürdővárosban, de a környéken is, nekik szolgál új megállóhellyel az Iklanberény központjában ebből a pályázatból kialakított biciklis pihenő.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.