2023. március 22. szerda

Megújult települési honlapok Lócson, Tormásligeten és Tömördön

Megújult települési honlapok Lócson, Tormásligeten és Tömördön

A településvezetők számára a pandémia mutatott rá, hogy az alig 100-200 lelkes kistelepüléseken is szükség van a modern világ elvárásainak megfelelő online megjelenések kialakítására. A vírus miatt kevés a találkozási pont, kevésbé áramlanak az információk a személyes kapcsolati csatornákon, ezért szükség van a weboldalon és közösségi oldalakon való tájékoztatásra, hiszen az internethálózat ma már mindenhol megfelelően kiépített.
Lócs 2016-ban hozott létre új honlapot, viszont Tormásliget és Tömörd községek nagyon régi struktúrájú weboldalakkal rendelkeztek. Így a www.locs.hu honlap ezúttal kisebb megújításon ment keresztül, főként az elavult információk frissítése vált szükségessé az egyházi és más intézményi elérhetőségekről, ügyfélfogadási időkről, illetve a településről készült új fotókkal gazdagítottuk a megjelenést. Tömördön már a tavaszi vírushelyzetre elkészült a modern, látványos, jól átlátható felépítésű új honlap, amelyen tájékozódhatnak az olvasók az aktuális hírekről, az elnyert pályázatokról, a képviselő-testületek ülésein készült jegyzőkönyvekről, határozatokról, rendeletekről, építési telkekről, egyéb hasznos információkról, innét tölthették le a felsőoktatási intézményben tanuló diákok a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz benyújtandó nyomtatványokat, illetve egyéb dokumentumok, képgalériák is elérhetők. A Kéktúra útvonal felkeresése céljából Tömördre sok túrázó érkezik, így számukra is sok hasznos információval szolgál a www.tomord.hu weboldal, szálláshelyekről, látnivalókról tájékozódhatnak. Tormásligeten a vírus őszi hullámának beköszönte előtt döntött a képviselő-testület új honlap fejlesztéséről, amelynek eredménye csupán néhány hete látható. A tömördihez hasonló látvánnyal és szerkezetben készült a www.tormasliget.hu oldal, ahol szintén minden fontos információt megtalálnak a lakosok, újdonságként a helyi rendezvényekről képgalériák kerültek fel. Mindhárom honlapon elérhető az Önkormányzati e-ügyintézés linkje, melyre kattintva átirányítja az olvasót a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal online ügyintézési felületére.
Egy merőben új helyzetet teremtett a vírus a közmeghallgatások, állami és egyéb jeles ünnepek megtartása terén is. Idén januártól a legkisebb településeken is kötelező közművelődési referenseket alkalmazni, így a kreatív kollégák első megmozdulása volt az online események létrehívása, amelyeket a községi honlapon és a község közösségi oldalán hirdettek meg. Mindhárom településen így került megrendezésre a Magyar Kultúra Napja január 22-én, Lócson a letölthető megzenésített Himnuszt hallgathatták meg a honlapról, Tormásligeten Mester Árpád polgármester élő videóban mondta el Tömörkény István Így volt rendelve című megható novelláját, amely az új honlapon és a polgármester saját, illetve a község közösségi oldalán is hallható, Tömördön a könyvtár közösségi oldalán emlékeztek meg a jeles napról. Jelenleg mindhárom településen az online farsangi jelmezverseny zajlik. A közmeghallgatás is online zajlott, Lócson e-mailben és a postaládákba terjesztett kitölthető űrlapon várta a polgármester a kérdéseket, javaslatokat, a 2020-as évről szóló értékelő beszédét papírra vetette és minden háztartásba eljuttatta. Tormásligeten az évértékelő beszédét szintén videó formájában tette közzé Mester Árpád polgármester, online várta a kérdéseket. Tömördön a rendezvénytilalom feloldását követően kerül pótlásra a közmeghallgatás a megszokott formában, nyilvános ülésen.
Mindhárom honlap fejlesztése a KARMA-Interactive Kft. webfejlesztő cég munkáját dicséri. A sok-sok információanyag feltöltésében köszönet Horváth Júliának, Szűcs Péternek és Vlasich Andrásnak. Reméljük, hogy elnyeri a lakosság tetszését is. Ha bárki kedvet érez hozzá, szívesen várjuk emailben a telepulesireferens(at)gmail.com címre a településekről, rendezvényekről készült lakossági fotókat, amelyeket hozzájárulásukkal megosztanánk az online felületeken.
RN

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Megújult települési honlapok Lócson, Tormásligeten és Tömördön
Megújult települési honlapok Lócson, Tormásligeten és Tömördön
Megújult települési honlapok Lócson, Tormásligeten és Tömördön