2020. február 18. kedd

Megújulnak az átmenő főutak Csepregen

Megújulnak az átmenő főutak Csepregen
Csepreg belterületén teljes hosszában megújul a 8624-es út, ami a 84-es országos főutat köti össze a Kőszeg irányába vezető úthálózattal.

Az Újkért - Horvátzsidánnyal összekötő út összesen 2240 méteren újul meg a közútkezelő 2018. évi útfelújítási programjának keretében, melyhez a Magyar Kormány több százmilliós kormányzati támogatást biztosít. Ennek köszönhetően a Kőszegi, a Petőfi és a Rákóczi utca, valamint a Széchenyi tér egy része is teljes hosszában megújul majd.
A közlekedési fejlesztésekről Ágh Péter, országgyűlési képviselő, Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei igazgatója és Vlasich Krisztián, Csepreg Város polgármestere beszélt.
Ágh Péter elmondta, a 2014-2018-ig tartó időszak kapcsán nincs oka szégyenkeznie Csepregnek és a környező falvaknak sem, egyet-egyet ugyanis mindenhol tudtak előre lépni az elmúlt években. Csepregnek azonban évtizedes lemaradásokat kell behoznia. Az elmúlt időszakot nézve megállapíthatjuk, soha ilyen jelentős forrás, ennyi pályázati lehetőség nem állt rendelkezésre Csepreg városának. Ez egy elindult folyamat kezdte, ezen kell dolgoznunk továbbra is.
Vlasich Krisztián elmondta, hogy eddig öt utcát újítottak fel a városban, azonban sok még a feladat. A városvezetés lépésről-lépésre haladva valósítja meg az út- és járda felújítási programját, mely során az idei évben még négy utca: Taksony, Taksony köz, Petőfi és Hunyadi utcák újulnak meg teljesen. A város felújítási és fejlesztési elképzeléshez a Magyar Közút idei beruházása jelentős mértékben hozzájárul.
Horváth László igazgató elmondta, hogy a tervek szerint 9-10 centimétert marnak le a régi útburkolatból, melynek helyére két új réteget építenek majd be. A szegélyeket, forgalomtechnikai elemeket szükség szerint felújítják.
A buszöblök is új burkolatot kapnak, de kiszélesítik a Répce folyó hídját is. Szélesebb lesz a híd járda része és új korlátokat is kiépítenek. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koordinálásában megvalósuló projektnél jelenleg a közbeszerzési ajánlattételekre várnak, de a kivitelezés során figyelembe veszik azt is, hogy a Csepreg Város Önkormányzat a Rákóczi utcában új kerékpárutat is épít.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.